איך מגישים ערעור לוועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי וכן לוועדה רפואית עליונה של משרד הביטחון, איך נבטח את הלקוח מפני הורדת אחוזי נכות על ידי ועדה עליונה, ומתי יכול לעזור ערעור לבית משפט על החלטה של ועדה רפואית
שלבי הגשת ערעור לוועדה רפואית
אדם שמבקש הכרה באחוזי נכות מגיש בקשה לביטוח הלאומי או לגוף הספציפי שאליו הוא מעוניין להגיש, כגון משרד הביטחון או תביעת עירייה על נפילה וכו’. הוא מוריד טופס מהאינטרנט או מזמין בטלפון לשליחה בדואר, ממלא את הטופס, רושם את טענותיו, מצרף מסמכים המוכיחים את טענותיו, ומגיש את הכול כאמור, למוסד הרלוונטי. לאחר כמה שבועות הוא יקבל תשובה במכתב אישי בדואר לגבי החלטת הועדה על גובה אחוזי הנכות שנקבעו לו. במידה ולפי מגיש הבקשה הדבר אינו משקף את נכותו האמתית הוא יכול להגיש ערעור לוועדה רפואית עליונה. ערעור לוועדה רפואית מתאפשר מכוח חוק הנכים (תגמולים ושיקום).
מתי וכיצד מגישים ערעור לוועדה רפואית עליונה משרד הביטחון
כמו כן, גם ערעור לוועדה רפואית עליונה משרד הביטחון מתאפשר לחייל על פי חוק אם הוא חש שהועדה המחוזית לא הכירה בנכותו כראוי. אם למשל חייל נפגע בברכו במהלך שירותו הצבאי, והוא מגיש בקשה לנכות, הועדה מכירה בנכות של כ-10% נניח, והרגשתו האישית היא שהפגיעה חמורה פי כמה, עליו להביא מסמכים מקצועיים ולהגיש ערעור לוועדה רפואית עליונה משרד הביטחון עד לתאריך שנקבע, לאחר תאריך זה הדבר נחשב כבקשה מחודשת ואז מתאפשר לשנות את ההחלטה רק אם יש שינוי לרעה מהמצב הראשוני, ואם הוא נפגע ברחוב הוא יכול להגיש תביעה נגד העירייה.
סיכון הורדת אחוזי נכות ועדה עליונה
אולם צריך לקחת בחשבון שכאשר מגישים בקשה יש סיכון גם להורדת אחוזי נכות ועדה עליונה, לאחר שהועדה תבחן את הדברים היא יכולה להחליט כי הועדה הראשונה קבעה אחוזי נכות גבוהים מדי ולהפחית מאחוזי הנכות שנקבעו. הורדת אחוזי נכות ועדה עליונה היא תופעה שכיחה. במקרה שנידון לפני כמה שנים הגיש חייל שנפגע בברכו הימנית בקשה לקביעת אחוזי פטור ממס הכנסה בשל נכות, הועדה הרפואית אכן הכירה בנכותו וקבעה לו 20% נכות על חוסר יציבות. לאחר מכן הוחמר מצבו והועדה העלתה את נכותו ל-30%. כשהמקרה הגיע לוועדה העליונה היא ביצעה הורדת אחוזי נכות ועדה עליונה והחזירה את הנכות ל-20%. החייל טען כי לא קיבל התרעה על הורדת אחוזי הנכות או אפשרות לחזור בו מהערעור, כפי שנהוג במוסד לביטוח לאומי לפני הורדת אחוזי נכות.
ערעור לבית משפט ועדה רפואית
חשוב לדעת כי גם לאחר הורדת אחוזי הנכות עדיין אפשר להגיש ערעור לבית משפט ועדה רפואית. אולם בכל מקרה העדיפות הראשונה היא שלא להגיע לערעור לבית משפט ועדה רפואית זה מתאפשר רק כאשר תקבלו ליווי מתחילת התהליך, על ידי עורך דין מומחה שינחה אתכם לגבי המסמכים שצריכים להגיש, וידריך אתכם לקראת הועדה הרפואית. מה לומר ואיך לומר. אך גם אם אתם בשלב מתקדם של ערעור לבית משפט ועדה רפואית עדיין לא מאוחר, תוכלו בכל שלב לפנות אלינו לשם ייעוץ וייצוג. המסמך החשוב ביותר לו נזדקק בערעור לבית המשפט הוא החלטת הועדה הרפואית העליונה, עליה נתבסס בעת ערעור לבית המשפט, אנו נחפש בעיות משפטיות בהחלטות הועדה שיכולות להטות את הכף לטובת הנכה. אולם חשוב להדגיש כי בית המשפט אינו יכול להתערב בהחלטות מקצועיות של הועדה ולכן רק טענה משפטית יכולה להציל את המצב. זאת ועוד, רק כאשר הטענות מועלות על ידי איש מקצוע בית המשפט מתייחס ברצינות לטענות, לכן חשוב להיות מיוצג בבית המשפט וכן בתיק של רשלנות רפואית עורכי דין מומלצים.