הפרעת פוסט טראומה היא הפרעה נפשית התוקפת אדם כתוצאה מהיחשפות לסכנת חיים או סכנת פציעה ממשית, הן של אותו אדם, או שהוא ראה מישהו אחר שנחשף לסכנה ממשית. במהלך השירות בצה”ל ובמיוחד בשירות קרבי עלול החייל להיחשף לאירועי פוסט טראומה, אם במהלך מלחמה או אף בפעילות המבצעית השוטפת. ברוב אירועי פוסט טראומה הנתקף מחלים מעצמו, אולם במקרה שזה לא מתרפא הנפגע סובל מבעיות רבות, תעסוקתיות, חברתיות, אישיות, הפרעות שינה ועוד. במקרים אלו יש לגשת לתביעות משרד הביטחון פוסט טראומה.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
הבעייתיות בתיקי תביעת משרד הביטחון פוסט טראומה
ההשלכות של פוסט טראומה הן תחושות של חרדה, קושי להירדם, חוסר אונים, דריכות ורגישות יתר, חוסר רוגע על פני כל היום וכו’. בדרך כלל התחושות הקשות תוקפות את הנפגע מיד לאחר האירוע אולם ישנם מקרים שהפגיעה מקבלת ביטוי לאחר כמה שנים, תופעה זו מוכרת בתור פוסט טראומה מאוחרת. כאשר חייל נפגע מפוסט טראומה מיד לאחר אירוע טראומתי קל לאבחן את הבעיה וגם יהיה יותר קל לתבוע נכות בגין הבעיה.
אך כאשר התסמינים מופיעים לאחר שנים יהיה קשה מאוד, בעיקר לאנשי הקבע, להוכיח שאכן מדובר בפוסט טראומה מימי הצבא, במקרים אלו הכרחי להתייעץ עם עורך דין נכי צהל. באופן כללי, כדי להגיש תביעת נכות על פוסט טראומה יש להגיש מסמכים רפואיים המעידים על קיומה של התופעה, וכן מסמכים המצביעים על הקשר הסיבתי בין הפגיעה לטראומה שהחייל חווה בעת שירותו הצבאי.
זכויות נכי צהל פוסט טראומה
לנכי צה”ל ישנם זכויות שונות מטעם משרד הביטחון. בחוק הנכים – תמלוגים ושיקום – 1959-תשי”ט מופיעים זכויות נכי צה”ל פוסט טראומה וכן התמלוגים להם זכאים מי שנפגעו במהלך שירותם הצבאי והפכו לנכים. בשנים האחרונות חלו שינויים בחוק זה וגם הביורוקרטיה נעשתה מורכבת יותר. היא מצריכה צירוף הוכחות ועדויות לתביעה (שלא לדבר על הקושי בהשגת עדויות ממשרתי צה”ל), התייצבות בפני קצין התגמולים ובפני ועדה רפואית.
הקושי קיים בעיקר בפגיעות נפשיות כמו פוסט טראומה, שלא ניתן לראות אותם בבדיקה חיצונית ולעתים הן אף מופיעות לאחר זמן רב. כאמור לעיל, במקרים כגון אלו על הנפגע להיעזר בעורך דין רשלנות רפואית תל אביב מומחה, על מנת לממש את זכויותיו – קבלת קצבאות ותמלוגים לפי גובה הנכות שנקבעה. זכויות נכי צה”ל פוסט טראומה נוספות: זכויות בתחומי הרווחה, שיקום תעסוקתי ורפואי וכן טיפולים פסיכולוגיים (למי שהוכרו לו מעל 20% נכות).
פוסט טראומה אחוזי נכות משרד הביטחון – ממה הן מורכבות
כשאנו מייצגים לקוח בתביעת משרד הביטחון פוסט טראומה, אנו חותרים להגיע קודם כל להכרה מלאה של משרד הביטחון בקשר הסיבתי בין הפגיעה לאירוע הטראומתי, משרד הביטחון יכול גם להכיר חלקית – לפי יחס של אחוזים – בקשר הסיבתי. בשלב השני ייקבעו אחוזי הנכות להם זכאי הנפגע. שלב זה דורש התייצבות בפני וועדה רפואית של משרד הביטחון. לפי אחוזי הנכות שייקבעו ייקבעו הזכויות שלו לגבי מענקים או תגמולים, וכן לשאר הזכויות – טיפולים רפואיים והחזר על עלויות שיקום.
בפוסט טראומה אחוזי נכות משרד הביטחון קובע לפי תקנות הנכים בדומה לתקנות הביטוח הלאומי לקביעת נכות של נפגעי עבודה. בסופו של דבר, הזכאות למימוש הזכויות בפוסט טראומה אחוזי נכות משרד הביטחון מרכיב מחישוב משוקלל של החלטת הוועדה הרפואית והחלטת קצין התגמולים בעניין הקשר הסיבתי.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
קראו גם על: הפרת סודיות רפואית פגיעה בפרטיות.
ועדה רפואית פוסט טראומה – איך להתכונן לקראתה
כיצד ניגשים לוועדה הרפואית לצורך הכרה בפוסט טראומה כנכות מטעם הצבא? ראשית פנו לעורך דין מומחה בתחום שידריך אתכם כיצד להתכונן כראוי. לפני הוועדה על הנפגע לפנות לפסיכולוג, לפסיכיאטר, לפסיכותרפיסט (אחד מהם או יותר) ולדאוג לכך שהכול יהיה מתועד במסמכים, חשוב שהמסמכים הרפואיים ישקפו את מצבו האמתי – את התחושות, את ה’פלשבקים’, קושי להירדם או שינה לא רגועה, מחשבות טורדניות, חלומות בעתה, התפרצויות זעם, חוסר שקט, דפיקות לב, קשיי זיכרון, קשיי ריכוז, הזעת יתר או תסמינים אחרים. כמו כן יש להציג בפני ועדה רפואית פוסט טראומה מסמכים או תיעוד אחר על תרופות קבועות אותם הנפגע נוטל.
אנו נייצג אתכם בפני ועדה רפואית פוסט טראומה ונעשה את המרב על מנת שהנפגע יקבל את זכויותיו המלאות, גם אם מדובר בתסמונת פוסט טראומה מאוחרת עדיין מגיעים לכם מלוא הזכויות. פנו אלינו לקבלת ייעוץ עבור תביעות משרד הביטחון פוסט טראומה ונכות צה”ל באופן כללי.
קראו גם על: חזרתי לעבודה אחרי תאונת עבודה.
כנסו כאן לדף הפייסבוק