מהו ניתוח בריאטרי ומהי רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה. במאמר זה נדבר על כל ההיבטים של הנושא.
יתכן ומגיע לך מיליוני שקלים פיצויים! *
שכר טרחה רק במקרה של הצלחה!
משרדנו יעניק לכם ייעוץ ראשוני טלפוני חינם
אנשים רבים סובלים מבעיה של עודף משקל, בעיה אשר כרוכה בסיכונים בריאותיים רבים. אנשים רבים מתמודדים עם הבעיה באמצעות ניתוח לקיצור קיבה ובישראל ישנם אלפי ניתוחי קיצור קיבה מידי שנה, כאשר רוב הניתוחים הם עבור אנשים מתחת לגיל 40.
למעשה ישנם סוגים שונים של ניתוח הנכנסים תחת הקטגוריה של ניתוח קיצור קיבה – ניתוח שרוול, ניתוח טבעת וניתוח מעקף קיבה ואחרים.
ניתוח שרוול – בניתוח זה מתבצעת כריתה של חלק מהקיבה, וכך נותרת קיבה קטנה יותר. בזכות הקיבה הקטנה היא מתמלאת מהר יותר והמטופל מרגיש את תחושת השובע וזה מאפשר לו לרדת במשקל.
ניתוח טבעת -בניתוח זה אין כריתה של הקיבה אלא הצרת הקיבה באמצעות טבעת.
ניתוח מעקף קיבה – בניתוח זה יוצרים מעקף של הקיבה על ידי חיבור הוושט למעי הדק.
ישנן גם פרוצדורות נוספות בהן הרופאים עשויים להשתמש לצורך השגת המטרה.
ניתוח קיצור קיבה הוא אינו תרופת קסם לבעיית ההשמנה ולא כל אדם מתאים להליך זה. יש לעשות שיקולים של סיכון מול תועלת. מבחינה רפואית הרופאים מסתכלים על נתוני ה BMI (היחס בין משקל הגוף לריבוע הגובה) וממליצים על הניתוח עבור מי שה BMI שלו גבוה מ 35. אך לצד זה יש לקחת בחשבון את מצבו הרפואי של המטופל. ישנם גם אנשים בעלי ערך BMI נמוך יותר אשר עוברים ניתוח, אך זהו הליך שאינו כלול בסל הבריאות ועליהם לממן באופן פרטי.
ניתוחים בריאטרים אינם מיועדים למי שסובל מהשמנת יתר כתוצאה ממחלה מטבולית או אנדוקרינית בהן ניתן לטפל באמצעות תרופות.
כמו בכל ניתוח, יש גם סיכונים וסיבוכים אפשריים. לא כל מקרה בו לא מקבלים את התוצאות הרצויות ולא כל מקרה בו ישנם סיבוכים הוא מקרה של רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה.
במסגרת הסיכונים יתכן דימום פנימי, חסימת מעי, אולקוס, זיהום בחלל הבטן, פגיעה באזורים סמוכים. בטווח הארוך יתכנו בעיות של חוסרים תזונתיים. אלו הם סיכונים אופייניים לניתוח קיצור קיבה, אך ישנם גם סיבוכים כללים האופייניים לכל הליך ניתוחי הכוללים דלקות ריאות, זיהום בדרכי השתן, קרישי דם ועוד.
התאמה לניתוח
לפני שמבצעים ניתוח בריאטרי יש צורך לעשות סדרת בדיקות על מנת לבדוק את מידת ההתאמה של המטופל לניתוח. הבדיקות כוללות בדיקות הורמונליות, בדיקות אק“ג וצילום חזה, תפקוד ריאות, גסטרוסקופיה, אולטראסאונד, בדיקות דם, הערכה תזונתית. יתכנו גם בדיקות נוספות בהתאם למצבו הרפואי של המטופל, לרבות הערכה פסיכיאטרית.
רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה
בכל מקרה של רשלנות רפואית יש צורך להוכיח לבית המשפט כי ההליך הרפואי בוצע ברמת מיומנות ו/או זהירות בלתי סבירות. לצורך כך כמובן תזדקקו לשירותיו של עורך דין מומחה לרשלנות רפואית אשר ישתמש בתיק הרפואי וחוות דעת רפואיות על מנת להוכיח זאת. כמובן שבטרם הפניה לבית המשפט עו”ד רשלנות רפואית יבדוק את התיק הרפואי וייועץ במומחים על מנת לראות אם יש תשתית מוצדקת להגשת תביעה.
רשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה יכולה להתבטא בשלבים שונים ולא רק רשלנות בניתוח עצמו. היא מתחילה בהכנה לניתוח, הניתוח עצמו והמעקב לאחר הניתוח.
רשלנות רפואית בטרום הניתוח – הרופאים נדרשים לבצע את כל הבדיקות הרפואיות בטרם הניתוח על מנת לבדוק את התאמתו של המטופל. על הרופאים להסביר היטב למטופל על ההליך הרפואי, האלטנרטיבות, היתרונות והחסרונות. מכיוון שרבים מהניתוחים מבוצעים באופן פרטי, לרופאים ישנו תמריץ כלכלי לבצע את הניתוח אך עדיין הם מחויבים לכללי האתיקה הרפואית והפרוצדורות הרפואיות.
רשלנות רפואית בניתוח עצמו – קשה להוכיח רשלנות רפואית בהליך עצמו וכאן נשענים על חוות דעת של מומחים רפואיים הבודקים את התיק הרפואי. מה שמחפשים זה סטיות מכללי הזהירות המקובלים בהתנהלות הרופאים.
רשלנות רפואית לאחר הניתוח – הטיפול הרפואי ואחריות הרופאים אינם מסתיימים בניתוח. לאחר הניתוח ישנו הליך מעקב רפואי הדורש בדיקות רפואיות. כאן בית המשפט בודק האם הרופאים נהגו על פי הכללים והסבירות בהתאם לתסמינים שהראה המטופל.
דוגמאות לרשלנות רפואית בניתוח קיצור קיבה
מקרים שונים יכולים להיות רשלנות רפואית. למשל אם לא בוצעה בדיקת אק“ג כנדרש בטרם הניתוח. מקרה שבו הושאר גוף זר אשר שימש את הרופאים במהלך הניתוח והם היו אמורים להוציא אותו. אי ביצוע סטריליזציה כנדרש. התעלמות מתסמינים שהופיעו לאחר הניתוח ועוד.
שאלה חשובה היא מתי מגישים תביעת רשלנות רפואית? בעיקרון תקופת ההתיישנות עומדת על 7 שנים, אך במידה והנזק לא התרחש ביום הניתוח ניתן לתבוע עד 7 שנים מהיום בו הופיעה הבעיה ועד מקסימום 10 שנים מיום הניתוח. יתכנו גם מקרים חריגים. אך תמיד יש להוכיח כי הנזק הרפואי הוא תוצאה של רשלנות רפואית. לא כל סיבוך הוא תוצאה של רשלנות.
עו“ד רשלנות רפואית
אם נגרם לכם סיבוך ואתם חוששים כי זו תוצאה של רשלנות רפואית, פנו לייעוץ משפטי. לא כל עורך דין עוסק בתחום של רשלנות רפואית. עליכם לפנות ל עורך דין רשלנות רפואית בתל אביב, לו יש את הניסיון המקצועי בתביעות מסוג זה.
בכל חשש למקרה של רשלנות רפואית אתם מוזמנים לפנות למשרד עורכי דין אילן בנימיני.
משרד עורכי דין אילן בנימיני בגוגל מפות