תביעה נגד משרד הביטחון מוגשת במקרים של פציעה בצה“ל. לצערנו הרב בעת השירות הצבאי חיילים עשויים להיפצע בפציעות היוצרות מוגבלויות ונכויות. ובמידה וזה התרחש הם זכאים לפיצויים ותגמולים שונים. וכאשר זה מתרחש, החיילים שבסך הכל ביקשו לתרום למדינה, עשויים למצוא את עצמם מול מערכת אטומה המתנהלת בצורה בירוקרטית. בעולם מושלם החיילים יכלו לפתור את הכל מול הצבא, אך בפועל ללא עורך דין נכי צהל מומלץ, אין להם סיכוי לממש את מלוא הזכויות שלהם.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
אז מה צריך לדעת על פציעות בצבא, וגם כמה מילים על עורך דין משרד הביטחון מחיר.
פציעה בצה“ל
פציעה בצה“ל היא הגדרה כללית, אך יתכנו מקרים שונים ובכל אחד מהם דין אחר. המקרה הראשון הוא פציעה שהתרחשה במהלך הפעילות בצבא. אין הכוונה דווקא לפעילות מלחמתית ופציעה בשדה הקרב, זוהי יכולה להיות כל פציעה שהתרחשה בזמן השירות; למשל חייל שנפל מסולם בעת ביצוע עבודות רס“ר או תאונה שהתרחשה במטבח הצבאי. במקרה זה יש להגיש תביעה נגד משרד הביטחון בהתאם לחוק הנכים (תגמולים ושיקום).
המקרה השני הוא פציעה של חייל בשירות סדיר אשר נפצע במהלך החופשה. גם בחיים האזרחיים, כמו למשל בסופי השבוע שהחייל יוצא הביתה, הוא גם עלול להיפצע בנסיבות שונות. גם במקרה זה ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון בהתאם לחוק התגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם; זהו החוק המסדיר את הכיסוי הביטוחי של חבלה שלא בעת מילוי תפקיד. אם הפציעה תביא לקביעה של 20% נכות או יותר, החייל יוכר כנכה צה“ל למרות שלא נפצע בעת מילוי תפקידו.
וישנו גם את המקרה של תאונות דרכים במהלך השירות. כאן עלינו לבחון האם התאונה התרחשה במסגרת הפעילות הצבאי, או בדרך לבסיס או חזרה ממנו. במידה וזהו המקרה, החייל יכול להגיש תביעה לפי חוק הנכים. במידה והתאונה התרחשה במהלך החופשה החייל יכול להגיש תביעה לפי חוק התגמולים לחיילים ובני משפחותיהם, או תביעה אזרחית נגד חברת הביטוח.
תביעה נגד משרד הביטחון
לפני שניגשים לעניין התביעה, חשוב למלא דוח פציעה. זהו מסמך שיעזור לכם בהמשך לצורך הוכחת הקשר בין הפציעה לבין הפעילות הצבאית ולאפיין את הפגיעה בצורה שתאפשר לכם להוכיח את הקשר בינה לבין הנכות שנגרמה לכם.
דוח הפציעה מתעד את מקום הפציעה, המועד שבו התרחשה, פירוט הנסיבות שהובילו לפציעה ומיקום הפציעה בגוף. כמו כן במידה וישנם עדים שחזו בהתרחשות הפציעה הם יוזכרו בדו“ח. על הדוח יחתום המפקד הישיר, מפקד היחידה והרופא שבחן את הפציעה.
לאחר מכן ניתן להגיש את התביעה ולצרף את דוח הפציעה לצד כל המסמכים הרלוונטיים.
לאחר הגשת התביעה על קצין התגמולים לקבוע האם הוא מכיר בפציעה, וזהו עשוי להיות תהליך ארוך במהלכו ייאסף חומר רפואי, יחקרו נסיבות החבלה, חוות דעת מרופאים מומחים ועוד. אם קצין התגמולים הכיר בפציעה, הפצוע יוזמן לוועדה רפואית. המטרה של הוועדה הרפואית היא לקבוע את אחוזי הנכות. רק פציעות שגרמו לנכות יזכו את החייל בתגמולים, חבלות זמניות שחלפו אינן מזכות בתגמולים.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
עורך דין משרד הביטחון מחיר
ע דין משרד הביטחון מחיר הוא בעצם השאלה של שכר הטרחה. הנושא מעט פרוץ ואין תעריף קבוע, כך שכל עורך דין יכול לגבות את שכר הטרחה שירצה. אך מצד שני זה אומר שיש כאן מקום לתחרות שיכולה גם להיטיב עם מי שעבר פציעה בצה“ל וזקוק לייעוץ משפטי. זה אומר שתצטרכו לעשות סקר מחירים, אך זכרו תמיד לבדוק מהו הניסיון המקצועי של עורך הדין ומה כלול בשירות.
מבחינת הניסיון המקצועי זהו חייב להיות עו“ד המנוסה בתחום זה של ייצוג נכי צה“ל ותביעות משרד הביטחון. שימו לב גם שהוא מעניק לכם את הייצוג ולא מטיל את המשימה על עורך דין זוטר וחסר ניסיון במשרדו.
על מנת למנוע הפתעות חשוב מאוד לחתום על הסכם שכר טרחה. המטרה היא שתדעו איפה אתם עומדים ולא תמצאו את עצמכם מול שכר טרחה שהולך ותופח. למשל בתביעות של נכי צה“ל מקרים רבים דורשים הגשת ערעור, עליכם לדעת האם זה כלול במחיר או שתידרשו לשלם עוד.
ישנן אפשרויות שונות לקביעת שכר הטרחה של עורך דין תביעות משרד הביטחון, רצוי שיהיה בהן אלמנט הקושר בין שכר הטרחה לבין סכומי הפיצויים. כל שייווצר תמריץ עבור עורך הדין להילחם עבור כל שקל.
במשרד עורכי דין אילן בנימיני מעניקים ייצוג לנכי צה”ל במגוון נושאים ותביעות כנגד משרד הביטחון – ערעור על וועדה רפואית עליונה, הגדת תביעת נכות, תביעה לפי תקנה 9 ועוד מבחר נושאים. עקבו אחרינו גם בפייסבוק.