פגיעה בסודיות רפואית בין אם בשוגג בכוונה היא בעלת השלכות קשות היכולות לעלות למפר כסף רב ואף מאסר. הפרת סודיות רפואית פגיעה בפרטיות של האדם ולכן על פי החוק יש לשמור על סודיות רפואית של כל מטופל והפרת חוק זה יכולה להיחשב אף לעברה פלילית. כמו כן הפרה שכזו ושיתוף מידע שכזה היא הפרה של חוק היסוד לכבוד האדם ולחירות שלו.
יתכן ומגיע לך מיליוני שקלים פיצויים! *
שכר טרחה רק במקרה של הצלחה!
משרדנו יעניק לכם ייעוץ ראשוני טלפוני חינם
פגיעה בסודיות רפואית
פגיעה בסודיות רפואית עשויה להעניק פיצוי בהתקיים תנאים מסוימים המעוגנים בחוק זכויות החולה, בכללי האתיקה הרפואית ובחוקים נוספים המעגנים את הסודיות הרפואית. פגיעה בפרטיות רפואית עשויה להעניק פיצוי לנפגע גם ללא הוכחת נזק בעצם חשיפת המידע הרפואי בפני אחר ללא הסכמת המטופל. פיצוי בגין פגיעה בסודיות רפואית מחירה משתנה בהתאם לחומרת הנסיבות. בעקבות הרפורמה בבריאות הנפש כיום גם בקופות החולים השונות חלו שינויים הנוגעים לאופן אבטחת המידע הרפואי. עורך דין לרשלנות רפואית המתמחה גם בפגיעה בסודיות רפואית, ידע לאילו חוקים ונהלים יש לפנות בכדי להבין האם קופת החולים או בית החולים פגעו בסודיות המטופל ומה מחירה של הפגיעה בסודיות הרפואית.
הפרת סודיות רפואית פגיעה בפרטיות
שיתוף המידע הרפואי של המטופל נחשבת פגיעה בסודיות רפואית מלבד במצב בו ניתן הסכמה מלאה של מטופל לאפשר שיתוף של מצבו הרפואי ואישור זה נעשה בכתב בצורה ברורה וחד משמעית, נתן יהיה לשתף בהתאם למה שהותיר. הפרת סודיות רפואית פגיעה בפרטיות אינו עניין של מה בכך.
עלה ניסיון להפוך את כל המידע הרפואי לממוחשב וזמין לכל רופא כך שברגע שאדם מגיע לטיפול ללא קשר למיקומו והמסמכים שברשותו יהיה ניתן לקבל את כל המידע אודות מצבו הרפואי ולטפל בו ביעילות וביסודיות גדולה יותר, חקיקה זו לא הושלמה ומכילה בתוכה בעייתיות בתחום פגיעה בסודיות רפואית, וזאת בשל הזמינות הגדולה והיכול של כל רופא לקבל נגישות לתיק הרפואי שלך וזאת ללא הגבלה של הסכמה מצד המטופל.
הימנעות ממצב של הפרת סודיות רפואית
יתכן ומגיע לך מיליוני שקלים פיצויים! *
שכר טרחה רק במקרה של הצלחה!
משרדנו יעניק לכם ייעוץ ראשוני טלפוני חינם
ניתן להימנע ממצב של הפרת סודיות רפואית אם המטופל חתם על וויתור בכל הקשור אל מצבו הרפואי. במידה ולא קיבל הסבר מקיף על מה וויתור זה כולל ומה השלכותיו לא יהיה זה מצב בטוח לשתף את המידע הרפואי של אותו מטופל. על כן יש להסביר ולפרט על מנת לוודא הבנה עם המטופל שאכן בוחר בוויתור על סודיות זו ואין הדבר יחשב הפרת סודיות רפואית
עוד נקודה שחשוב לשים עליה דגש, הוויתור הוא לרוב לא כלפי כולם. משמע שהמטופל מאפשר שיתוף של מצבו הרפואי אך עם אדם ספציפי או גורם מסוים אך לא עם אחר. עורך דין העוסק ברשלנות בכל הקשור אל רפואה ייתן מענה גם בכל נושא נזקי גוף, תאונות אישיות ועוד.
מה קורה בהפרה שכזו
במידה וקורה כי נקלעתם למצב פגיעה בסודיות רפואית, והמידע הרפואי שלכם נחשף שלא בהסכמה, יש מקום להגשת תביעה ותלונה על אותו הרופא או המטפל שהביא אל הפרת סודיות רפואית פגיעה בפרטיות ונזקים נלווים. מומלץ לפנות אל עו”ד רשלנות רפואית בעל ניסיון בהגשת תלונה מסוג זה. תלונה שכזו יש לעשות מול המוסד הרפואי שהמטפל בתיקכם משויך אליו. במקביל יש לפנות בתלונה אל משרד הבריאות לנציב קבילות. בנוסף ישנה אפשרות במצב של הפרת סודיות רפואית פגיעה בפרטיות אפשרות בתחום האזרחי להגיש תביעה בבית משפט ולדרוש פיצויים.
לסיכום
מידע רפואי של כל אדם הוא מידע בעל חיסיון מטפל מטופל ובמידה ואין ויתר על סודיות זו יחשב הדבר פגיעה בסודיות רפואית. אך במידה ויש וויתור על סודיות רפואית שהתקבלה מרצונו החופשי של המטופל, כמו כן בהבנתו ובידיעתו יתאפשר למטפל לשתף את המידע הרפואי האישי של אותו המטופל. על פי סעיף 19 לחוק – זכויות החולה, על המטפל, הרופא לשמור על סודיות מוחלטת בכל הקשור אל מצבו הרפואי של המטופל וזאת תוך מילוי תפקידו. ישנם מצבים בהם הפרת סודיות רפואית יכולה לעזור ולכן נדרשת להמשך טיפול יעיל, אך גם במצב כזה חובת המטפל לקבל את אישור המטופל לאחר הסבר מפורט על מצבו ועל משמעות וייתור על סודיות. משרדנו מטפל בנושאים רבים בתחום רשלנות רפואית ניתן לראות בקישור – תחומי עיסוק נוספים ולפנות אלינו לכל שאלה או הכוונה.
פגיעה בסודיות רפואית | הפרת סודיות רפואית פגיעה בפרטיות | הפרת סודיות רפואית