עורך דין לתביעות משרד הביטחון מוכר על ידי רבים בשם עורך דין נכי צה“ל, זאת בשל העזרה המשפטית הרבה שהוא מעניק לנכי צה“ל לצורך מימוש זכויותיהם והתנהלות מול ועדות רפואיות וקצין התגמולים. אך חשוב לציין כי כל הנושא של משרד הביטחון תביעות אינו נוגע אך ורק לחיילי צה“ל. באחריות משרד הביטחון נמצאים כל כוחות הביטחון, וגם הם חשופים לפציעות בשרות ומחלות שרות – זה כולל את אנשי המוסד, שירות בתי הסוהר, משטרת ישראל, משמר הכנסת, שב“כ, משמר הגבול ועוד.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
עורך דין לתביעות משרד הביטחון
אז מה בעצם תפקידו של עו“ד משרד הביטחון? ובכן במסגרת תפקידו הוא מעניק מעטפת של שירותים משפטים לאנשי כוחות הביטחון מול המערכת הצבאית ומשרד הביטחון. כאשר הדגש המרכזי הוא תביעות על פי חוק הנכים, תגמולים ושיקום. במסגרת שירותיו של עורך הדין הוא מסייע לנפגעים בכל ההליכים מול הצבא, הכנת המסמכים והתיק הרפואי, התנהלות מול ועדות רפואיות, הגשת ערר וכל פעולה נדרשת על מנת לממש את זכויות החיילים בסדיר, אנשי הקבע וכל אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו במהלך מילוי תפקידם.
על פי החוק פציעה/חבלה או מחלה מוכרת רק כאשר נגרמה בזמן ועכב השירות. במידה ונפצעתם או נחבלתם, יש למלא טופס הגשת תביעה בגין חבלה יחדיו עם טופס ויתור סוגיות. במידה ומדובר במחלת שירות, יש למלא טופס הגשת תביעה בגין מחלה.
הוכחת הקשר בין הנזק שנגרם לכם לבין השירות הצבאי היא לא דבר מובן מאליו, ולכן חשוב להיעזר בשירותיהם של עורכי דין לתביעות משרד הביטחון. קחו בחשבון שישנה גם התיישנות תביעה משרד הביטחון ולכן אסור להתמהמה. פנו אל עורך דין לתביעות משרד הביטחון כבר מהרגע הראשון והתייעצו איתו לגבי הצעדים שיש לנקוט.
משרד הביטחון תביעות
משרד הביטחון תביעות מתחלקות לשתי קטגוריות נפרדות: תביעות בגין מחלה ותביעות בגין חבלה.
מחלת שירות הינה כל אחת מאלה בלבד שנגמרה שאופיו, מהותו ונסיבותיו ייחודים לשירות הצבאי:
- מחלה כתוצאה מחשיפה לחומר מסוכן שקבע השר בצו, לקרינה מייננת או לקרינה אינפרא-אדומה.
- הדבקות במחלה כתוצאה מחשיפה לנוזלי גוף או מוצרי דם במסגרת טיפול רפואי בתנאי שדה.
- פגיעה באיברי שמיעה כתוצאה מאירועי רעש או מחשיפה לרעש, ובלבד שמקור הרעש הוא באמצעי לחימה.
- מחלה אחרת שקבע שר הביטחון בצו
חבלת שירות הינה חבלה שנגרמת בפעילות מבצעית או באימון או באירוע אחר שאופיו, מהותו ונסיבותיו מקורן בשירות הצבאי.
התיישנות תביעה נגד משרד הביטחון
שימו לב שאם נפצעתם במהלך השירות, חשוב למהר להגיש תביעה מכיוון שקיימת התיישנות תביעה נגד משרד הביטחון. על פי חוק הנכים (תגמולים ושיקום):
“(א) הזכות להגיש בקשה לפי סעיף 30 (א) או (ב) מתיישנת כתום שלוש שנים מיום שחרורו של הנכה משירותו הצבאי שבזמנו אירע המקרה שגרם לנכותו. אולם אם הנכות נובעת ממחלה ששר הבטחון קבע לגביה בתקנות תקופת התיישנות ארוכה- יותר – תתיישן הזכות כתום אותה תקופה”.
המשמעות של זה היא שישנה התיישנות תביעה נגד משרד הביטחון כעבור 3 שנים, למעט מחלות שלגביהן נקבעה תקופת התיישנות אחרת.
אחת הבעיות שלגביה ישנה תקופת התיישנות אחרת היא פוסט טראומה בעקבות השירות הצבאי, זאת מכיוון שהבעיה עלולה להתפרץ במועד מאוחר. לעתים עוברות שנים רבות עד שהבעיה מאובחנת.
ישנו סייג נוסף בחוק הנכים (תגמולים ושיקום) והוא לגבי ”חבלה רשומה“. על פי ההגדרה ”חבלה אשר אירעה בשירות ואשר נגרמה בסמוך ליום האירוע שגרם לה“. החבלה צריכה להיות רשומה בצה“ל, או ברשומות אחרות המוכרות על ידי משרד הביטחון.
במקרים אלו קצין התגמולים רשאי להאריך התיישנות תביעה נגד משרד הביטחון, בתנאי שמתקיימים התנאים הבאים:
- השיהוי לא יקשה באופן ניכר על השגת ראיות רלוונטיות.
- הבקשה הוגשה ביחס לחבלה רשומה.
- השיהוי בהגשת הבקשה לא היה לשם החמרת מצבו הבריאותי של הנכה על מנת להגדיל את הנטל אשר יוטל על כתפיה של המדינה.
- השיהוי לא גרם לכך שהמדינה לא תוכל (או תתקשה) לממש את זכויותיה מול צד שלישי שהיה אחראי או עשוי להיות אחראי לחבלה נשוא הבקשה (בעקיפין או במישרין).
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
עורך דין נכי צה“ל אילן בנימיני
משרדינו מעניק ייצוג לנכי צה“ל בתביעות משרד הביטחון. אנו מטפלים במגוון סוגים של פציעות, מחלות שירות וסוגיות משפטיות: הגשת תביעת נכות, ייצוג בוועדת ערר עליונה, פריצת דיסק בצבא, פציעת ברך בצבא בצבא, קרע במיניסקוס, קריעת רצועה צולבת, החמרת מצב ועוד.
עו”ד רשלנות רפואית אילן בנימיני בפייסבוק
עורך דין לתביעות משרד הביטחון | משרד הביטחון תביעות | התיישנות תביעה נגד משרד הביטחון