עו“ד רשלנות רפואית הוא עורך דין אשר יכול לתת לכם ייצוג בתביעות רשלנות רפואית וייצוג מול ועדות רפואיות. הוא מביא איתו ידע משפטי וניסיון רב בנישה המיוחדת והכל כך חשובה. רבים חושבים שרשלנות רפואית זה כאשר רופא שוכח איזה כלי רפואי בתוך גופו של מנותח. זוהי בהחלט דוגמה ל רשלנות רפואית בניתוח, אך ישנן מגוון של בעיות וכשלים באבחון וטיפול רפואי אשר יכולים להיכנס לקטגוריה של רשלנות רפואית, מגוון מקרים בהם ישנו צורך להוכחת הקשר הסיבתי – לא תמיד הם כל כך ברורים.
הפעם ברצוננו לדבר בקצרה על כמה נקודות חשובות:
- תביעות רשלנות רפואית בישראל. כלומר כיצד החוק הישראלי מתייחס לבעיה.
- שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית, השאלה שמטרידה את כולם.
- עו“ד רשלנות רפואית המלצות, כיצד נבחר את עורך הדין.
תביעות רשלנות רפואית בישראל
מידי שנה ישנם מאות מקרים של תביעות רשלנות רפואית בישראל. מקרים אלו עלולים להביא לפגיעות קשות במצבם הרפואי של אנשים, מצבם התפקודי והיכולת להתפרנס. הנזקים הנגרמים כתוצאה מרשלנות רפואית משליכים על כל המשפחה. מקרי הרשלנות הרפואית עלולים להתרחש בכל תחומי הרפואה, לצורך הדוגמה זוהי יכולה להיות רשלנות בניתוחים, רשלנות רפואית בהיריון, רשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים, האונקולוגיה ועוד.
החוק הישראלי אינו מעניק לרשלנות רפואית הגדרה עצמאית, כלומר היא אינה שונה מכל עבירת רשלנות אחרת כפי שהיא מופיעה בסעיפים 35 ו 36 בחוק הנזיקין. אך כמובן שתביעות רשלנות רפואית הן תביעות מורכבות הדורשות שילוב של שני תחומים שונים, התחום המשפטי יחדיו עם הידע הרפואי. עו“ד רשלנות רפואית הוא כמובן אינו רופא, אך בכל זאת נדרש עורך דין מומחה עם ידע רב בתחום ההליכים הרפואיים, הנהלים של משרד הבריאות, הז‘רגון הרפואי ועוד.
כמו כן, למרות שאין הבחנה בפני החוק, בתי המשפט בישראל הכירו ב 3 סוגי רשלנות רפואית:
- התרשלות בטיפול הרפואי עצמו.
- התרשלות בשל היעדר הסכמה מדעת.
- פגיעה באוטונומיה.
סעיף 35 בחוק מגדיר את הרשלנות ”עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה“.
סעיף 36 בחוק מטיל את האחריות על כל אדם, ולפיכך גם רופאים נמצאים תחת השיפוט ”החובה האמורה בסעיף 35 מוטלת כלפי כל אדם וכלפי בעל כל נכס, כל אימת שאדם סביר צריך היה באותן נסיבות לראות מראש שהם עלולים במהלכם הרגיל של דברים להיפגע ממעשה או ממחדל המפורשים באותו סעיף“.
שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית
ברבים מהמקרים בהם אתם צריכים עו“ד רשלנות רפואית, זה כבר נעשה מתוך נקודה בהם אתם משלמים את המחיר על הרשלנות בחייכם האישיים, ולכך עלולות להיות השלכות כלכליות. לכן באופן טבעי שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית מדאיג אתכם.
חשוב לציין שמקובל לשלם את שכר טרחה לעורך דין מתוך סכום הפיצוי שתקבלו. כך גם תוכלו להימנע מהוצאות כרגע וגם תוכלו להיות בטוחים שעורך הדין ילחם בשיניו על מנת להשיג לכם את הפיצוי הגדול ביותר. התעריף המקובל הוא כ 20%-30% מסכום הפיצוי. כאשר עורכי הדין המנוסים ובעלי היסטוריה עשירה של הצלחות בתחום נוטים לכיוון ה 30%.
עו“ד רשלנות רפואית המלצות
כאשר אתם מתמודדים עם ועדות רפואיות או תביעות רשלנות רפואית, אל תחפשו את הזול ביותר. חפשו אחר המנוסה ביותר. יש להדגיש כי מדובר על עורך דין המנוסה בתחום זה, תחומים אחרים אינם רלוונטיים. חפשו אחר עורך דין אשר יש לו ניסיון והצלחות רבות בתחום. כדאי שתדעו שישנם כלים באינטרנט המאפשרים לכם לחפש פסקי דין לפי שם עורך הדין. אלו יכולים לעזור לכם לבדוק את הניסיון שלו וההצלחות.
מלבד הניסיון המקצועי, השאירו גם מקום לתחושות הבטן שלכם. הליכים משפטיים תמיד כוללים ליווי אישי, במיוחד כאשר מדובר בבריאות שלכם. חשוב שתרגישו בנוח עם עורך הדין.
אתם יכולים גם לשאול לגבי עו“ד רשלנות רפואית המלצות ממכרים ובני משפחה שאולי נזקקו לשירות זה בעבר.
עו“ד רשלנות רפואית
מחפשים עורך דין מומלץ רשלנות רפואית ? אתם מוזמנים לפנות לעורך דין אילן בנימיני המביא איתנו ניסיון עשיר בתחום. עו“ד אילן בנימיני מנוסה בייצוג נכי צה“ל וסוגים שונים של רשלנות רפואית. תמיד נלחם עבור לקוחותיו על מנת להשיג את הפיצוי המקסימלי.