עו“ד רשלנות רפואית הוא עורך דין אשר יכול לתת לכם ייצוג בתביעות רשלנות רפואית וייצוג מול ועדות רפואיות. הוא מביא איתו ידע משפטי וניסיון רב בנישה המיוחדת והכל כך חשובה. רבים חושבים שרשלנות רפואית זה כאשר רופא שוכח איזה כלי רפואי בתוך גופו של מנותח. זוהי בהחלט דוגמה ל רשלנות רפואית בניתוח, אך ישנן מגוון של בעיות וכשלים באבחון וטיפול רפואי אשר יכולים להיכנס לקטגוריה של רשלנות רפואית, מגוון מקרים בהם ישנו צורך להוכחת הקשר הסיבתי – לא תמיד הם כל כך ברורים.
יתכן ומגיע לך מיליוני שקלים פיצויים! *
שכר טרחה רק במקרה של הצלחה!
משרדנו יעניק לכם ייעוץ ראשוני טלפוני חינם
הפעם ברצוננו לדבר בקצרה על כמה נקודות חשובות:
- תביעות רשלנות רפואית בישראל. כלומר כיצד החוק הישראלי מתייחס לבעיה.
- שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית, השאלה שמטרידה את כולם.
- עו“ד רשלנות רפואית המלצות, כיצד נבחר את עורך הדין.
תביעות רשלנות רפואית בישראל
מידי שנה ישנם מאות מקרים של תביעות רשלנות רפואית בישראל. מקרים אלו עלולים להביא לפגיעות קשות במצבם הרפואי של אנשים, מצבם התפקודי והיכולת להתפרנס. הנזקים הנגרמים כתוצאה מרשלנות רפואית משליכים על כל המשפחה. מקרי הרשלנות הרפואית עלולים להתרחש בכל תחומי הרפואה, לצורך הדוגמה זוהי יכולה להיות רשלנות בניתוחים, רשלנות רפואית בהיריון, רשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים, האונקולוגיה ועוד.
החוק הישראלי אינו מעניק לרשלנות רפואית הגדרה עצמאית, כלומר היא אינה שונה מכל עבירת רשלנות אחרת כפי שהיא מופיעה בסעיפים 35 ו 36 בחוק הנזיקין. אך כמובן שתביעות רשלנות רפואית הן תביעות מורכבות הדורשות שילוב של שני תחומים שונים, התחום המשפטי יחדיו עם הידע הרפואי. עו“ד רשלנות רפואית הוא כמובן אינו רופא, אך בכל זאת נדרש עורך דין מומחה עם ידע רב בתחום ההליכים הרפואיים, הנהלים של משרד הבריאות, הז‘רגון הרפואי ועוד.
כמו כן, למרות שאין הבחנה בפני החוק, בתי המשפט בישראל הכירו ב 3 סוגי רשלנות רפואית:
- התרשלות בטיפול הרפואי עצמו.
- התרשלות בשל היעדר הסכמה מדעת.
- פגיעה באוטונומיה.
סעיף 35 בחוק מגדיר את הרשלנות ”עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה“.
סעיף 36 בחוק מטיל את האחריות על כל אדם, ולפיכך גם רופאים נמצאים תחת השיפוט ”החובה האמורה בסעיף 35 מוטלת כלפי כל אדם וכלפי בעל כל נכס, כל אימת שאדם סביר צריך היה באותן נסיבות לראות מראש שהם עלולים במהלכם הרגיל של דברים להיפגע ממעשה או ממחדל המפורשים באותו סעיף“.
שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית
ברבים מהמקרים בהם אתם צריכים עו“ד רשלנות רפואית, זה כבר נעשה מתוך נקודה בהם אתם משלמים את המחיר על הרשלנות בחייכם האישיים, ולכך עלולות להיות השלכות כלכליות. לכן באופן טבעי שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית מדאיג אתכם.
חשוב לציין שמקובל לשלם את שכר טרחה לעורך דין מתוך סכום הפיצוי שתקבלו. כך גם תוכלו להימנע מהוצאות כרגע וגם תוכלו להיות בטוחים שעורך הדין ילחם בשיניו על מנת להשיג לכם את הפיצוי הגדול ביותר. התעריף המקובל הוא כ 20%-30% מסכום הפיצוי. כאשר עורכי הדין המנוסים ובעלי היסטוריה עשירה של הצלחות בתחום נוטים לכיוון ה 30%.

עו“ד רשלנות רפואית המלצות
כאשר אתם מתמודדים עם ועדות רפואיות או תביעות רשלנות רפואית, אל תחפשו את הזול ביותר. חפשו אחר המנוסה ביותר. יש להדגיש כי מדובר על עורך דין המנוסה בתחום זה, תחומים אחרים אינם רלוונטיים. חפשו אחר עורך דין אשר יש לו ניסיון והצלחות רבות בתחום. כדאי שתדעו שישנם כלים באינטרנט המאפשרים לכם לחפש פסקי דין לפי שם עורך הדין. אלו יכולים לעזור לכם לבדוק את הניסיון שלו וההצלחות.
מלבד הניסיון המקצועי, השאירו גם מקום לתחושות הבטן שלכם. הליכים משפטיים תמיד כוללים ליווי אישי, במיוחד כאשר מדובר בבריאות שלכם. חשוב שתרגישו בנוח עם עורך הדין.
אתם יכולים גם לשאול לגבי עו“ד רשלנות רפואית המלצות ממכרים ובני משפחה שאולי נזקקו לשירות זה בעבר.
יתכן ומגיע לך מיליוני שקלים פיצויים! *
שכר טרחה רק במקרה של הצלחה!
משרדנו יעניק לכם ייעוץ ראשוני טלפוני חינם

עו“ד רשלנות רפואית
מחפשים עורך דין מומלץ רשלנות רפואית ? אתם מוזמנים לפנות לעורך דין אילן בנימיני המביא איתנו ניסיון עשיר בתחום. עו“ד אילן בנימיני מנוסה בייצוג נכי צה“ל וסוגים שונים של רשלנות רפואית. תמיד נלחם עבור לקוחותיו על מנת להשיג את הפיצוי המקסימלי.
עו”ד רשלנות רפואית – מדריך מקיף לנפגעי רשלנות רפואית
נושא | תיאור | חשיבות |
---|---|---|
יסודות תביעת רשלנות רפואית | עקרונות בסיסיים והוכחת הקשר הסיבתי | קריטי להצלחת התביעה |
רשלנות בבתי חולים | סוגי רשלנות ואחריות מוסדות רפואיים | כיצד להוכיח רשלנות מוסדית |
רשלנות של רופאי משפחה | טעויות אבחון ואחריות רופא ראשוני | שלב קריטי במניעת החמרת מצב |
מקרים ייחודיים של רשלנות | תסחיף ריאתי, איסכמיה של המעי ועוד | מקרים מורכבים ומסכני חיים |
פגיעה באוטונומיה | הזכות להסכמה מדעת וקבלת מידע מלא | פיצוי על הפגיעה בזכות הבחירה |
פיצויים והערכת הנזק | סוגי הפיצויים וגובה הפיצוי | מיצוי זכויות מול הגורם האחראי |
מבוא לתביעות רשלנות רפואית
יותר ויותר נפגעי רשלנות רפואית חשים בצדק שמגיע להם פיצוי נאות על הסבל שנגרם להם, אך לצערם, בבית המשפט רבים מהם אינם מצליחים להשיג את הפיצוי המגיע להם. תביעות רשלנות רפואית הן מורכבות ודורשות ידע מעמיק הן בתחום המשפטי והן בתחום הרפואי. מאמר זה נועד לספק לכם את המידע החיוני שעליכם לדעת בטרם תפנו להגשת תביעה על רשלנות רפואית.
במשרד עורך דין רשלנות רפואית אילן בנימיני אנחנו מטפלים במגוון רחב של תיקי רשלנות רפואית, החל מטעויות באבחון, דרך טיפולים כושלים, ועד לרשלנות בניתוחים והליכים רפואיים מורכבים. ההבנה של התחום והניסיון שלנו מאפשרים לנו להילחם עבור הלקוחות שלנו ולהשיג להם את הפיצוי שמגיע להם.
יסודות תביעת רשלנות רפואית – מה צריך להוכיח?
הדבר הראשון שחשוב לדעת הוא שתביעות רשלנות רפואית לסכומים גבוהים (מעל 100,000 ₪) עשויות להימשך 5 שנים ויותר. הדבר מחייב אורך רוח מצד התובע. איבוד סבלנות באמצע הדרך עלול להוביל לאובדן הפיצוי ובזבוז העבודה שנעשתה עד לאותו שלב.
להצלחה בתביעת רשלנות רפואית נדרש להוכיח שלושה יסודות מרכזיים:
- התרשלות – יש להוכיח כי הגורם הרפואי (רופא, אחות, טכנאי וכו’) התרשל בתפקידו ולא פעל בהתאם לסטנדרט הטיפול המקובל.
- נזק – יש להוכיח כי נגרם נזק רפואי למטופל.
- קשר סיבתי – יש להוכיח את הקשר הישיר בין ההתרשלות לבין הנזק שנגרם.
גם אם ברור שהייתה רשלנות רפואית וברור שנגרם נזק, אם לא ניתן להוכיח את הקשר הסיבתי, בית המשפט לא יפסוק לטובת הנפגע. לכן, אחד הדברים הקריטיים בתביעת רשלנות רפואית הוא איסוף ותיעוד מסמכים רפואיים שיוכלו לסייע להוכיח את הקשר הסיבתי בין הטיפול הרשלני לנזק.
מי יכול להיתבע ברשלנות רפואית?
חשוב לדעת שתביעת רשלנות רפואית יכולה להיות מוגשת לא רק נגד רופא, אלא גם נגד גורמים נוספים:
- טכנאי רנטגן
- אחיות
- רוקחים
- קוסמטיקאיות (שגרמו נזק רפואי)
- מוסדות רפואיים כגון בתי חולים וקופות חולים
הרבה פעמים מטופלים מזניחים את התביעה בשל כך שהרשלנות נוצרה מטעות של גורם שאינו רופא, או שהם תובעים את האדם הלא נכון, למשל הרופא במקום האחות שרשלנותה גרמה לנזק.
רשלנות בבתי חולים – סוגי רשלנות ואחריות מוסדות רפואיים
נזקי גוף ומוות עקב רשלנות רפואית בבית חולים פרטי או ציבורי אינם מצב חריג. בתי החולים, הן פרטיים והן ציבוריים, חייבים לדאוג לשלומם של המטופלים תחת חסותם. מבחינה חוקית, חובת הזהירות מוטלת על המוסד הרפואי, והוא אחראי לנזקים שנגרמים תחת אחריותו.
סוגי רשלנות בבתי חולים
רשלנות בבתי חולים יכולה להתרחש במגוון דרכים:
- רשלנות רפואית בחדר המיון (אי לקיחת מדדים חיוניים)
- נפילות ממיטות אשפוז
- מתן תרופות שגוי על ידי צוות האחיות
- שחרור מוקדם של מטופל טרם החלמתו
- אי מתן מדללי דם וגרימת קרישי דם (DVT)
- ביצוע אבחונים שגויים של הדמיות
בשונה ממרפאה שבה יש לעתים רופא אחד בלבד, בבתי חולים ישנה שרשרת של אנשי צוות הפועלים יחדיו, ולא פעם הרשלנות נובעת מתפעול לקוי של מעברי מידע, תקשורת לקויה או עבודה משותפת בלתי יעילה.
במקרים רבים, הרשלנות נובעת מאי ציות של הצוות להוראות ולהנחיות של בית החולים עצמו, מה שמהווה רשלנות כפולה המזלזלת הן בחולה והן בבית החולים עצמו.
אתגרים בהוכחת רשלנות בבתי חולים
ישנו קושי בהתמודדות עם רשלנות רפואית בבתי חולים מפני שמוסדות אלה נלחמים כדי להתנער מאחריות ולמזער נזקים. בתי החולים עשויים להציג מקרים של רשלנות כ”השתלשלות טבעית ובלתי נמנעת” של מחלה, גם במקרי מוות. לכן, חשוב לשכור עורך דין רשלנות רפואית מנוסה שיוכל לנהל את התיק באופן שלא יאפשר לבית החולים להתחמק מאחריות.
רשלנות של רופאי משפחה – השלב הקריטי הראשון
כאשר שומעים את המושג “רשלנות רפואית”, בדרך כלל חושבים על ניתוח שהשתבש או טיפול מורכב שנכשל. אולם, ישנן לא מעט תביעות נגד רופאי משפחה, שכן בשלב הראשוני של מחלה או בעיה רפואית, המטופל פונה קודם כל לרופא המשפחה.
שלב זה הוא קריטי מאחר שאבחון נכון והפניות לבדיקות מתאימות יכולים לאפשר טיפול מהיר ויעיל, ולעתים אף להציל חיים. לעומת זאת, עיכוב באבחון, אבחון שגוי או התעלמות מתלונות המטופל עלולים לגרום נזק בלתי הפיך.
מתי תובעים על רשלנות רפואית של רופאי משפחה?
תביעות נגד רופאי משפחה בגין רשלנות רפואית יכולות להתבסס על:
- אבחון שגוי של הרופא
- אי הפניה לרופא מומחה הנדרש על פי הסימפטומים ותלונות המטופל
- אי שליחת המטופל לבדיקות נחוצות
- אי התייחסות ברצינות לתלונות המטופל
- אי ביצוע מעקב אחר ממצאי בדיקות
- פספוס ממצאים חריגים בתוצאות בדיקה
- אי בדיקת הרקע והיסטוריה רפואית של המטופל ומשפחתו
חשוב לציין כי למרות שרופא משפחה אינו מתמחה בתחום ספציפי, עליו לזהות סימנים מחשידים ולהפנות את המטופל לגורמים המתאימים. למעשה, אחריותו של רופא המשפחה היא קריטית, כיוון שהוא הגורם הראשון אליו פונים בבעיה רפואית, והפעולות שלו משפיעות על המשך הבירור, האבחון ומתן הטיפול.
מקרים ייחודיים של רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בתסחיף ריאתי
תסחיף ריאתי הוא חסימה של עורק הריאה הראשי (או אחד מסעיפיו) על ידי גורם הנסחף במחזור הדם, בדרך כלל קריש דם. מצב זה מסכן חיים ודורש אבחון וטיפול מהירים.
אבחון בזמן מאפשר מתן טיפול מציל חיים. הסטטיסטיקות מראות כי במקרים של עיכוב באבחון אחוזי התמותה עומדים על כ-30%, לעומת 10% כאשר ניתן טיפול בזמן.
רשלנות רפואית בתסחיף ריאתי יכולה להתבטא ב:
- אי זיהוי התסמינים האופייניים (כאבים בחזה, קוצר נשימה, שיעול עם דם)
- אי ביצוע בדיקות נדרשות (בדיקות דם, אולטרסאונד, CT)
- אי מתן טיפול מתאים (מפורר קרישים או מדלל דם)
- אי יידוע חולים בקבוצות סיכון על האפשרות לפתח תסחיף ריאתי
איסכמיה של המעי – “התקף לב של המעיים”
איסכמיה של המעי היא בעיה בכלי הדם המעבירים את הדם למעי. במקרים חמורים, בעיקר כאשר ההפרעה היא בכלי דם גדולים, מצב זה עלול להביא למוות. ישנם המכנים מצב זה “התקף לב של המעיים”.
ההתקף מתרחש באחד משלושת כלי הדם המספקים דם למעי: עורק מזנטריאלי תחתון, עורק מזנטריאלי עליון או עורק צליאקי. דופק לא סדיר ומחלות לב עלולים לגרום לקריש דם שחוסם את אחד מכלי הדם וגורם להתקף.
רשלנות רפואית באיסכמיה של המעי מתבטאת באי זיהוי המצב, אבחון מאוחר, או אי מתן טיפול מתאים. חולי סוכרת נמצאים בסיכון גבוה יותר להיפגע מאיסכמיה חריפה של המעי, עם שכיחות של כ-20% בקרבם.
פגיעה באוטונומיה – הזכות לקבל החלטות על גופך
עילת הפגיעה באוטונומיה קשורה לעילה של העדר הסכמה מדעת. כאשר לא נמסר למטופל המידע הדרוש טרם ביצוע הטיפול הרפואי, מחדל זה כשלעצמו יכול להוות עילה להכרה בראש נזק של פגיעה באוטונומיה, ללא קשר לשאלת הנזק שנגרם מאותו טיפול.
הפיצוי במקרה זה נובע מן ההכרה כי בביצוע פרוצדורה רפואית בגופו של אדם שלא בהסכמתו המודעת ישנה פגיעה בכבודו ובזכותו לאוטונומיה. למטופל זכות לבחור אם ואיזה טיפול יינתן לו.
פגיעה באוטונומיה והפיצוי עליה
פגיעה באוטונומיה משמעה שלילת כוח הבחירה של הנפגע בשל אי גילוי עניין מהותי. הביטוי של הפגיעה באוטונומיה הוא תחושות שליליות כמו כעס, תסכול, עלבון, גועל, זעזוע וכיוצא בזה.
מדובר בפיצוי בגין פגיעה בערך בלתי מוחשי. אמת המידה לקביעת הפיצוי היא אינדיווידואלית, בהתאם לעוצמת הפגיעה שנגרמה לניזוק הספציפי. בהערכת גובה הפיצוי, יש חשיבות לחומרת ההפרה של החובה לקבל את הסכמתו המודעת של החולה טרם ביצוע הטיפול בו.
מדובר בנזק אשר מעצם טיבו קיים בו היבט סובייקטיבי דומיננטי, והוא פגיעה בזכות יסוד, אשר מחייבת קביעת פיצוי הולם, להבדיל מפיצוי סמלי. עם זאת, בית המשפט לא יפסוק פיצויים בשיעורים מופרזים.
פגיעה בסודיות רפואית
נושא קשור נוסף הוא פגיעה בסודיות רפואית, שהיא גם היא פגיעה בזכויות המטופל. חשיפת מידע רפואי ללא הסכמת המטופל יכולה להוות עילה לתביעה, גם אם לא נגרם נזק פיזי.
הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית
הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית נחלקים למספר קטגוריות:
נזק ממוני
- הוצאות רפואיות (עבר ועתיד)
- הפסדי השתכרות (עבר ועתיד)
- עזרה וסיעוד
- התאמת דיור
- הוצאות ניידות
נזק לא ממוני
- כאב וסבל
- קיצור תוחלת חיים
- פגיעה באוטונומיה
- פגיעה בהנאות החיים
תובענה ייצוגית בנושאי רשלנות רפואית
תובענה ייצוגית היא תביעה שמוגשת מטעם תובע ייצוגי המאחד תלונות של קבוצת נפגעים שניזוקו בנפרד בנזק יחסית קטן, אך כקבוצה כשהצטברו הנזקים יכול להיווצר נזק משמעותי המגיע לפיצויים של מיליוני שקלים.
באופן זה יכול התובע למצות את זכויותיהם של אנשים שבנפרד לא היו יכולים להגיע לתוצאה ראויה מפני שהנזק יחסית מינורי כאשר בוחנים אותו בנפרד לכל נפגע. חשוב להכיר כי הליך זה הוא מורכב ולכן מומלץ להתאזר בסבלנות.
עורך דין אילן בנימיני – מומחה לתביעות רשלנות רפואית
עורך דין רשלנות רפואית אילן בנימיני הוא מומחה בתחום תביעות הרשלנות הרפואית ונזקי הגוף. כבעלים של משרד מוביל בתחום, עו”ד בנימיני ידוע ביכולותיו לנהל תיקים רגישים ומורכבים שלא פעם הופיעו באמצעי התקשורת.
עו”ד בנימיני הוא בעל ידע וניסיון רב בתחום החקירות והחקירות הרפואיות, בוגר השתלמות רפואה למשפטנים מאוניברסיטת תל אביב, בעל תואר ראשון B.A בניהול ותקשורת מהאוניברסיטה הפתוחה, וכמובן בעל תואר במשפטים L.L.B מהמכללה למנהל.
המשרד מתמחה במגוון רחב של תביעות רשלנות רפואית, כולל:
- רשלנות רפואית אסותא ובתי חולים אחרים
- רשלנות רפואית בצבא
- רשלנות רפואית גניקולוג
- רשלנות רפואית מחלת צהבת
- רשלנות רפואית בטיפולי שיניים
- ערעור לוועדה רפואית
פנו אלינו לייעוץ מקצועי ואישי
אם אתם חושבים שנפגעתם מרשלנות רפואית, אל תתמודדו עם המערכת לבד. פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות, ונבחן יחד את האפשרויות העומדות בפניכם.
אנו מבינים שכל מקרה הוא ייחודי ורגיש, ולכן מעניקים יחס אישי ומקצועי לכל לקוח. צוות המשרד שלנו מחויב למיצוי מקסימלי של זכויותיכם ולהשגת הפיצוי הראוי על הנזק שנגרם לכם.
עו”ד אילן בנימיני – עקבו אחרינו גם בפייסבוק