נפילה בעבודה או כל סוג של תאונה שאירעה תוך כדי עבודה או בזמן העבודה, כולל בזמן ההליכה או הנסיעה לעבודה היא תאונת עבודה. גם אירוע לבבי או מוחי שאירע כתוצאה או מיד אחרי משהו חריג שהיה בעבודה, כגון לאחר נפילה מגובה, יכול להיחשב גם הוא כתאונת עבודה. ובכלל עצם הנפילה גם הוא יכול להיחשב כתאונת עבודה.
מה אומר החוק על נפילה בעבודה
ההכרה בתאונות עבודה היא לפי סעיף 80 לחוק, בו מוגדר (מובא בשינויי לשון): עובד שנפל מסולם ושבר את רגלו או כל פציעה אחרת בזמן העבודה ובפעולה שנדרשת לעבודה הוא מוגדר כנפגע תאונת עבודה. עובד שעלה על סולם כדי להציל מנזקי רכוש או גוף והוא עצמו נפל ונפגע, גם הוא נחשב כנפגע תאונת עבודה. אולם אם עלה העובד על הסולם או עמד שם בצורה שהיא בניגוד להוראות הבטיחות או שעשה מעשה רשלני, לא ייחשב כנפגע תאונת עבודה. כמו כן אם עלה על סולם שלא לצורך העבודה ונפל לא תיחשב התאונה כתאונת עבודה…
אירוע לבבי או אירוע מוחי שאירע לאחר נפילה מסולם ובעקבותיו יכול להיחשב כתאונת עבודה, אולם אם עבודתו הקבועה היא על סולם ייתכן ולא יוכר כתאונת עבודה, זה תלוי מאוד בפרטים ובתנאי הרקע של התאונה. תוכלו להתקשר אלינו ולברר. כמשרד עורך דין לתביעות רפואיות וותיק ומנוסה נוכל לתת לכם מענה על כל ספק של רשלנות רפואית או תאונות עבודה ועוד.
נפילה מסולם בעבודה
במקרים מסוימים, אם כתוצאה מנפילה מסולם בעבודה נפטר הנפגע או הפך לנכה ולא יכול היה לחזור לעבודתו יותר מ-10 ימים, גם אם באופן רגיל זה לא עומד בקריטריונים של תאונת עבודה, ניתן בכל זאת לגרום לכך שיוכר כתאונת עבודה. גם בעניין זה עקב הפרטים הרבים מומלץ להתייעץ עמנו. נפילה בעבודה המוכרת כתאונת עבודה מזכה כל עובד בדמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי. דמי הפגיעה אמורים לכסות את ההוצאות הרפואיות ואת ההפסד הכספי מההיעדרות בעבודה. כל עובד בישראל, כולל עובד זר, מחויב לשלם דמי ביטוח תאונות. עובד שנפגע בנכות קבועה מנפילה מסולם בעבודה, כלומר הוא הפך לנכה, הוא עשוי להיות זכאי לקצבת נכות חודשית או למענק חד פעמי, זה תלוי באחוזי הנכות שנקבעו לו.
נפילה מסולם תאונת עבודה
נפילה מסולם תאונת עבודה די נפוצה במקומות עבודה רבים. למיקום הנפילה ולתנאי העבודה יש השפעה רבה על אופי הפגיעה. לפעמים אפשר להפסיד את ההכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי בנפילה מסולם תאונת עבודה רק בשל אי הקפדה על הוראות הבטיחות הקבועות בחוק. כגון עובד שעלה על סולם בגובה מעל 2 מטר בכדי להחליף נורות תאורה, מסתבר שלעובד שאין זו עבודתו השגרתית אין אישור לעבודה בגובה ולא עבר הדרכה לכך מטעם הגופים המוסמכים לכך, אם ייפול העובד ויפגע, ככל הנראה הוא יפסיד את דמי הפיצוי.
במקרה הזה תוכלו לשקול לתבוע את בעל העסק על כך שהעסיק אתכם בעבודה ללא הכשרה מתאימה ובלי לספק את ציוד האבטחה הדרוש. כמו כן, אם הסולם לא עמד על משטח יציב, גם בכך התרשל בעל העסק ויכול להיתבע על כך. כמו כן חשוב לדעת שבעת ביצוע עבודה בגובה צריך המעסיק לדאוג לנוכחות של עובד נוסף במקום. המעסיק צריך גם למסור לעובד תמצית מידע בדבר הסיכונים הכרוכים בעבודה בגובה. אם אירע לכם מקרה של פגיעה בעבודה ביטוח לאומי או של חשיפת מידע רפואי וכדומה התייעצו עמנו.
נפילה מסולם תביעה
כאמור תוכלו להתייעץ עמנו על כל מקרה של תאונת עבודה, גם מקרים מורכבים ולא ברורים של נפילה מסולם תביעה וכדומה. לגבי הדרך הטובה להשגת פיצויים עבור הפציעה, ולגבי האחריות על נפילה מסולם תביעה נגד מי היא מוגשת, נגד העובד או נגד המעסיק. על כל אלה ועוד נוכל לייעץ לכם מתוך הידע המקצועי שלנו וכן מתוך הפרקטיקה והניסיון הרב שלנו בתחום. חשוב שתדעו שלא בכל מקרה ניתן להטיל את האשמה על המעביד, ולכן, כמאמר הפתגם “סוף מעשה במחשבה תחילה”, עדיף שתקפידו מראש על ההוראות ומלכתחילה למנוע נפילה בעבודה שעלולה לגרום לפציעה חמורה ואז תמצאו את עצמכם מבולבלים ותוהים: “נפגעתי בעבודה מה עושים“. לנו יש מספיק עבודה גם כך:)