הפעם אנו רוצים לדבר אתכם על ערעור לועדת ערעורי נכים, הוועדה הקובעת את שיעורי הנכות שלכם, ולכך יש השלכות על סכום הפיצויים שתקבלו. במאמר זה נסביר על הליכי הגשת הערעור, ומתי מגישים ערעור לבית משפט ועדה רפואית. אם הגשתם ערעור או חושבים לעשות זאת, חשוב להתייעץ עם עורך דין ערעור לוועדה עליונה.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
הוועדה הרפואית של אגף השיקום
הליך הגשת תביעה להכרה בנכות מתחיל בהגשת תביעה בפני אגף השיקום. השלב הראשון הוא שלב שבו קצין התגמולים בוחן את נסיבות הפציעה או מחלת השירות, ואם הינכם עומדים בתנאים הקבועים בחוק ובתקנות שקבע שר הביטחון הבקשה תתקבל.
קבלת הבקשה אינה מעניקה לכם פיצויים, אלא מעבירה אתכם לשלב הבא והוא השלב של הופעה בפני ועדה רפואית. שם יושבים רופאים מומחים, והם אלו אשר בוחנים את הפציעה וקובעים את אחוזי הנכות. ובהתאם לאחוזי הנכות כך יוכרע סכום הפיצויים והזכויות שלכם.
אחוזי נכות נמוכים מעניקים לכם סכום פיצוי חד פעמי, אך אחוזים גבוהים מעניקים לכל קצבאות קבועות לכל החיים. ולכן חשוב מאוד שתהיו מוכנים לקראת ההופעה בפני הוועדה הרפואית ותציגו בפניהם את כל המוגבלויות והחומר הרופאי הרלוונטי. ומראש נגיד כי חשוב לפנות אל עורך דין ייצוג נכי צהל על מנת להיות מוכנים לקראת ההופעה בפני הוועדה.
ישנו שתי ועדות רפואיות, ועדה מדרג ראשון ולאחר מכן (במידה והגשתם ערעור לועדת ערעורי נכים) תוזמנו להופיע בפני ועדה רפואית עליונה.
הוועדה מדרג ראשון כוללת הרכב רופאים מומחים אשר נבחר בהתאם לאופי הפגיעה. למרות כי הם אמורים לבצע עבודה מקצועית, בפועל נפגעים רבים מרגישים תסכול רב בעקבות החלטות הוועדה. ואלו הן מילים עדינות, ישנם סיפורים על זלזול גדול בנפגעים ואף בפסיקות של בית המשפט. לכן אנו יכולים לקבוע באופן חד משמעי שלא ניגשים לוועדה ללא ייצוג של עורך דין משרד הביטחון.
ערעור לועדת ערעורי נכים
אם הינכם מרגישים כי החלטות הוועדה הרפואית הן החלטות שרירותיות אשר אינו הוגנות ובעיקר אינן משקפות את הפגיעה ממנה אתם סובלים, אם יכולים להגיש ערעור בפני וועדה רפואית עליונה.
בטרם מבצעים זאת, מתייעצים עם עורך דין ערעור לוועדה עליונה. לא רק שאינכם רוצים לחזור על מה שהתרחש בוועדה הרפואית הראשונה, חשוב גם שתדעו מהן הסמכויות של הוועדה.
למקרה שחשבתם שלכל היותר הוועדה תדחה את בקשתכם, כנראה שאינכם מבינים כי לוועדה סמכות להעריך מחדש את אחוזי הנכות שלכם – בפועל המשמעות של זה היא תצאו עם החלטה המפחיתה את אחוזי הנכות שכבר קיבלתם! ולכן חשוב להתייעץ עם עורך דין תביעות משרד הביטחון המכיר את הנושא לעומק, ויכול לייעץ לכם האם הדבר כדאי או לא.
מבחינת פרוצדורלית יש להגיש את הערעור תוך 45 יום מקבלת ההחלטה. במקרים מסוימים אנו מגישים בקשה לארכה של 60 יום, לצורך איסוף מסמכים רפואיים וביצוע בדיקות שונות המבטיחות כי תגיעו מוכנים.
את הבקשה לערעור יש להגיש בכתב, ובתוספת מסמכים רפואיים שלא הוצגו בוועדה הראשונה. לאחר הגשת הבקשה תוזמנו להופיע בפני הוועדה.
ערעור לבית משפט ועדה רפואית
קיימת גם אפשרות לערער על החלטת הוועדה הרפואית העליונה בפני בית המשפט. אך חשוב להדגיש כי ערעור לבית משפט ועשה רפואית נוגע לנושאים מנהלתיים בלבד, ובית המשפט יכול להורות על קיום ועדה חוזרת במידה מצא כי ישנו פגם בהתנהלות הוועדה והליך קבלת ההחלטות. בית המשפט אינו דן במצבכם הרפואי ואינו קובע אחוזי נכות.
במידה ובית המשפט קיבל את הערעור, תתקיים וועדה רפואית נוספת. במידה והערעור נדחה, החלטות הוועדה הרפואית נשארות בתוקף.
אם הינכם סובלים ממחלת שירות או חבלת שירות, פנו לייעוץ משפטי. אם יש צורך, נגיש ערעור לועדת ערעורי נכים. אך המטרה שלנו היא להגיע מוכנים לוועדה הרפואית כבר מהרגע הראשון ולהשיג את אחוזי הנכות המירביים; אחוזי הנכות המשקפים בצורה המדויקת את הנזק שנגרם לכם במהלך השירות הצבאי.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
עורך דין ערעור לוועדה עליונה
אם נפגעתם מהחלטות הוועדה הרפואית פנו אל עורך דין ערעור לוועדה עליונה, לצורך בחינת האפשרות להגיש את הערעור.
עו“ד משרד הביטחון אילן בנימיני מביא איתו ניסיון רב בייצוג חיילי צה“ל, אנשי הקבע ואנשי המילואים אשר נפגעו במהלך מילוי תפקידם, כמו גם כל אנשי כוחות הביטחון השונים של מדינת ישראל.
כאן תקבלו שירות אישי ומקצועי, וטיפול בכל ההתנהלות מל אגף השיקום לרבות תביעת החמרת מצב ותביעות נכות מוסבת לפי תקנה 9. בנוסף אנו מתעסקים בנושאי רשלנות רפואית, הפרת חיסיון רפואי, תביעות נגד העירייה ועוד. עו”ד אילן בנימיני בפייסבוק