ועדה רפואית משרד הביטחון היא אחד השלבים בעת הגשת תביעה נגד משרד הביטחון. תפקיד הוועדה הוא לקבוע את אחוזי הנכות שיש לכם. זה ישפיע על סכום הפיצויים וההטבות שתקבלו, ולכן ישנה חשיבות רבה להחלטות הוועדה. ומסיבה זו חשוב לעבור הכנה לוועדה רפואית משרד הביטחון. בטרם ההופעה בפני הוועדה, חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין משרד הביטחון ולקבל את כל המידע לגבי אופן הפעולה של הוועדה, המסמכים הדרושים וכל ההליכים.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
בשלבים הראשונים, לאחר הגשת תביעה נגד משרד הביטחון, היא נבדקת על ידי קצין התגמולים. המטרה של קצין התגמולים הוא לבחון האם הפגיעה שלכם אכן עומדת בתנאים המוכרים בחוק הנכים. במידה ואתם עומדים בתנאים, עוברים לשלב הבא שהוא קביעת אחוזי הנכות על ידי הוועדה.
וועדה רפואית משרד הביטחון
וועדה רפואית משרד הביטחון כוללת רופאים המעריכים את הפגיעה התפקודית שנגרמה לכם בעקבות הפציעה (לאחר שהוכרה על ידי קצין התגמולים). אלו הם רופאים מהתחום הרלוונטי לפגיעה שנגרמה לכם.
בהתאם לסוג הפציעה אתם עשויים לפגוש רופאים אורתופדיים, פסיכיאטריים, רופאי עיניים, רופא פנימי וכו‘.
לכל ועדה רפואית ישנו מזכיר/ה האחראים על פרוטוקול הוועדה. תפקידם לתעד את כל הטענות שהובאו בפני הוועדה, את הבדיקות ואת החלטות הרופאים.
את החלטת הוועדה הרפואית לא תקבלו מייד, הדבר עשוי לקחת עד 45 יום. לאחר שהתקבלו ההחלטות, ובמידה ואינכם מרוצים מהחלטות הוועדה ניתן לערער. כאשר אתם חשים כי אחוזי הנכות אינם משקפים בצורה נכונה את המוגבלות שנגרמה לכם, ניתן להגיש ערעור. ערער על ועדה רפואית נעשה בפני ועדה רפואית עליונה.
שימו לב! ועדה רפואית עליונה יכולה לקבל החלטה עצמאית שאינה תלויה בהחלטות הקודמות. המשמעות של זה היא שהוועדה הרפואית העליונה יכולה גם לקבוע לכם אחוזי נכות נמוכים יותר ממה שנקבע קודם. לכן אין להגיע ערעור ללא התייעצות עם עו“ד משרד הביטחון שיכול להעריך את הסיכונים והסיכויים.
הכנה לוועדה רפואית משרד הביטחון
בהמשך תוכלו למצוא טיפים לוועדה רפואית (תחת הכותרת ’ועדה רפואית משרד הביטחון טיפים‘), אבל חשוב לציין כי הכנה לוועדה רפואית משרד הביטחון צריכים לעשות באמצעות עורך הדין. עורך דין לייצוג נכי צה“ל מכיר את כל אופן התנהלות הוועדה, הוא מלווה אתכם בכל ההליכים של הגשת התביעה, חוות דעת רפואיות ואיסוף כל המסמכים הדרושים.
עורך הדין יתדרך אתכם לגבי כל אופן ההתנהלות. הוא יסביר לכם מהם הדברים החשובים שצריך להדגיש בפני הוועדה, ואילו דברים מיותרים. בקרב הוועדה ישנם אנשי מקצוע המסוגלים לבחון את המגבלות ולדעת מי מתחזה – לכן חשוב לתאר בצורה אותנטית ואמינה את כל המגבלות. והכל תוך כדי שיתוף פעולה מלא עם הוועדה.
ועדה רפואית משרד הביטחון טיפים
להלן כמה טיפים שיעזרו לכם לקראת ההופעה בפני הוועדה הרפואית, אך זכרו תמיד כי הכנה לוועדה רפואית משרד הביטחון דורשת התייעצות עם עורך דין נכי צה“ל המכיר היטב את אופן התנהלות הוועדה.
- הכינו רשימה מסודרת של כל הבעיות התפקודיות – ועדה רפואית משרד הביטחון קובעת את אחוזי הנכות שלכם, ולכן עליהם לבחון את היכולות התפקודיות שלכם. זה לא נעשה אך ורק על ידי מסמכים רפואיים, אלא גם על סמך העדויות האישיות שלכם על הקשיים בהם אתם נתקלים בחיי היום יום. אתם בוודאי לא רוצים לשכוח שום דבר, ולכן חשוב להכין רשימה מסודרת. במהלך התקופה בה אתם ממתינים לוועדה הרפואית, שימו לב לכל מגבלה שיש לכם בפעולות היום יום ותרשמו אותה.
- להתרכז בדברים הרלוונטיים – חשוב לפרט על כל הבעיות, אך על תעמיסו על חברי הוועדה מידע שאינו רלוונטי, כמו למשל מידע על בעיות מהן סבלתם בעבר.
- הביאו אתכם את כל המסמכים הרפואיים – כאשר מופיעים בפני וועדה רפואית משרד הביטחון, כל התיק הרפואי כבר אמור להיות אצל חברי הוועדה. אך יתכן כי מסמכים רפואיים שהעברתם למשרד הביטחון בתקופה מאוחרת יותר של התהליך, לא הגיעו אל התיק הרפואי. לכן חשוב שיהיו לכם כל העתקים ושתביאו אותם לוועדה.
- שתפו פעולה עם הבדיקה הגופנית – הוועדה תבקש לערוך בדיקה גופנית על מנת לבדוק את המגבלות שיש לכם. חשוב לשתף פעולה עם הוועדה, אך להדגיש בפניהם כל מגבלה וכל כאב. אם מבקשים מכם לעשות פעולה, ואתם יכולים לעשות אותה אך הדבר גורם לכאבים – חשוב שחברי הוועדה יהיו מודעים לכאב וכל קושי בפעולה.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
עורך דין משרד הביטחון
מוזמנים להופיע בפני ועדה רפואית? נפצעת במהלך השירות הצבאי?
עורך דין אילן בנימיני מעניק ייצוג לנכי צה“ל במגוון תביעות נגד משרד הביטחון. למשרדינו ניסיון עשיר בייצוג חיילי צה“ל ואנשי כוחות הביטחון שנפגעו במהלך שירותם, בגוף או בנפש. אנו מטפלים במגוון סוגי תביעות משפטיות הכוללות תביעות רשלנות רפואית, פציעות בצה“ל, פוסט טראומה בשירות הצבאי, החמרת מצב, נכות מוסבת ועוד.
עו”ד רשלנות רפואית אילן בנימיני בפייסבוק