אדם יוצא לעבודה כאשר הוא סמוך ובטוח כי גם יחזור ממנה בשלום, זוהי השגרה הברוכה, ואדם נורמטיבי שאינו סובל מחרדות לא יחשוב אחרת ללא סיבה הנראית לעין. אולם קורה שלצערו הרב הוא מוצא את עצמו מסיים את היום בחדר המיון או חמור מכך, אשפוז בבית החולים. החלק הטוב בסיפור הוא שניתן להגיש תביעה על פגיעה בעבודה ביטוח לאומי.
המסמכים הנדרשים לצרף לתביעה של פגיעה בעבודה ביטוח לאומי, מתאונה או קורונה
- אם מדובר בעובד ש(כנראה) נדבק בקורונה בעבודה עליו לספק את המסמכים הבאים: תוצאות בדיקת קורונה, פרטי ממונה הקורונה במקום העבודה, ואישור מהמעסיק על כך שיש סבירות גבוהה שהעובד נדבק במקום העבודה או בגלל העבודה.
- במקרה של תאונת דרכים: העתק מהתעודה של ביטוח החובה, העתק מההודעה על התאונה שנמסרה לחברת הביטוח וכן אישור מהמשטרה על פרטי התאונה.
אם הנפגע אינו בהכרה או שמכל סיבה שהיא אינו יכול להגיש בעצמו את התביעה, יכולה המשפחה הקרובה למנות אפוטרופוס שיוכל לתבוע דמי פגיעה במקום הנפגע וכן תביעה על פגיעה בפרטיות רפואית של הנפגע אם ישנה. האפוטרופוס צריך לצרף צו אפוטרופסות לתביעה.
לפי הקריטריונים לאובדן כושר עבודה גם מתנדב ועובד זר יכולים לתבוע דמי פגיעה בעבודה
- עובד זר שנפגע בעבודה צריך לצרף לתביעה העתק של הדרכון.
- תושב השטחים שנפגע בעבודה צריך לצרף לתביעה היתר העסקה וכן העתק של תעודת הזהות הישראלית.
- לפי הקריטריונים לאובדן כושר עבודה גם עצמאי שאינו יכול לחזור לעבודה בשל פגיעה בעבודה זכאי לתבוע דמי פגיעה בעבודה.
- עצמאי שנפגע בעבודה מחוץ למקום בית העסק עליו לצרף הוכחה על ביצוע העבודה, זה יכול להיות: תעודת משלוח, מסמך המציג את הזמנת העבודה או חשבונית על העבודה שביצע בזמן הפגיעה וכדומה.
- מתנדב שנפגע במהלך התנדבות צריך לצרף לתביעה כרטיס או תעודת מתנדב, או טופס הפניה מגוף מוסמך.
פנו אלינו כדי לשער כמה עולה אובדן כושר עבודה
אם לא מתאפשר חזרה לעבודה לאחר תאונת עבודה
את התביעה צריך להגיש עד שנה מהתרחשות התאונה או הפגיעה. אם הוגשה תביעה על פגיעה מתמשכת ישלם המוסד לביטוח לאומי רק עבור שנה לאחור. חשוב לציין כי תביעה שחסרים בה פרטים עיקריים תיחשב כאילו לא הוגשה, בינתיים אתם עלולים לאבד זמן חשוב ויכולים לעבור 12 חודשים מעת הפגיעה, לכן יש צורך להגיש תביעה תקנית התואמת את החוק. מומלץ לעשות זאת באמצעות עורך דין מומחה לתביעות אלו. ובכלל מומלץ מאוד להקדים את התביעה ככל היותר למקרה הפגיעה, זמן הטיפול בתביעה על ידי המוסד לביטוח לאומי יכול להיות גם חודשיים מעת הגשת התביעה.
לכן כאמור, מומלץ מאוד להגיש את התביעה באמצעות עורך דין מומחה שיכין לכם את התביעה בהתאם לכל הוראה וחוק בעניין, בעיקר כאשר מדובר בנפגע קשה שלא מתאפשר לו חזרה לעבודה לאחר תאונת עבודה או שנותר עם נכות קבועה, שאז יש להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה. צריך לדעת לצרף את המסמכים המתאימים אף כאלה שלא מתבקשים בתביעת פגיעה בעבודה ביטוח לאומי, מסמכים אלו וכן חשיפת מידע רפואי רלוונטי עשויים לסייע להצלחת התביעה.
מחלקת נכות מעבודה במשרדי ממשלה ובארגונים שונים
מקבלי קצבת נפגעי עבודה זכאים להטבות והנחות בבתי עסק ובארגונים שונים. חלק מהארגונים מקבלים את רשימת הזכאים ישירות ממחלקת נכות מעבודה של הביטוח הלאומי אצל חלקם תצטרכו להגיש בקשה באופן עצמאי או באמצעות עורך דין רשלנות רפואית תל אביב המטפל גם בתביעה מול הביטוח הלאומי. להלן רשימה חלקית של הטבות להם זכאים נפגעי תאונת עבודה:
- הנחה בארנונה לנפגע עבודה בעל נכות של מעל 90%. ההנחה ניתנת באופן אוטומטי לאחר שהביטוח הלאומי מאשר את התביעה, אין צורך להגיש בקשה.
- פטור ממס הכנסה או הנחה לפי חומרת הנכות. במקרה של נכות פחות מ-90% יש להגיש בקשה למחלקת נכות מעבודה של מס הכנסה.
- הנחה של 10% ברכבת ישראל. לקבלת ההנחה יש להציג תעודת נכה בקופת התשלום.
- פטורים מאגרות שונות באגף רישום מקרקעין בעסקאות מקרקעין וכן הנחה במס רכישה. למימוש צריך להגיש בקשה בצירוף אישור מהביטוח הלאומי.
- עזרה במימון שיפוצים חיוניים להתאמת מקום המגורים לאופי הנכות ובמקרים מסוימים עזרה בקניית דירה חדשה או בשכירות. למימוש צריך להגיש בקשה למשרד הבינוי והשיכון.
- פטור מאגרת רישוי רכב וכן תו חנייה. למימוש יש להגיש בקשה למשרד התחבורה ולצרף אישור על פגיעה בעבודה ביטוח לאומי.
מה עושים במקרה שלא מתאפשרת חזרה לעבודה לאחר תאונת עבודה | קריטריונים לאובדן כושר עבודה לעובד זר ולמתנדב