עורך דין אגף השיקום הוא עורך דין אשר מביא איתו ניסיון בהתנהלות מול משרד הביטחון ותביעות של חיילי צה“ל וכוחות הביטחון. אמנם תכליתו של אגף השיקום היא להעניק סיוע ולרכז את כל הפניות של נכי צה“ל, אך בפועל לא פשוט להתנהל מול הגוף הזה ללא עזרתם של עורכי דין ייצוג מל אגף השיקום.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
כאשר אנשי כוחות הביטחון נפגעים במהלך מילוי תפקידם, הם מודעים לכך שמגיעות להם זכויות, אך לצערנו הם ניגשים לנושא בתמימות ועושים את כל הטעויות המביאות לרמיסת זכויותיהם. מה שבהמשך יוצא אכזבה גדולה וטענות קשות נגד אגף השיקום. עורך דין מומחה תביעות אגף השיקום יודע להנחות אתכם, ולנהל את כל התביעה על מנת לממש את הזכויות המגיעות לכם בצורה יעילה ותקינה. ממקרים של פוסט טראומה בצה“ל ועד רשלנות רפואית בצבא.
עורך דין מומחה תביעות אגף השיקום
אגף השיקום נועד לשרת את נכי צה“ל ולספק להם את מעטפת השירותים הסוציאליים, הפסיכולוגיים והכלכליים, ועוד דרכים שונות בעזרתן מסייעים למי שנפגעו בשירותם הצבאי ומאפשרים להם להשתלב בחברה ושוק העבודה.
במסגרת תחומי האחריות של אגף השיקום הוא מטפל בכל התביעות של אלו שנחבלו במהלך שירותם או חלו במחלות שירות, ולצערנו ישנם מקרים רבים. לחייל שנפגע במהלך תפקידו מגיעות זכויות וכמובן פיצויים, והכל באופן יחסי לחומרת נזק שנגרם לו – אך מה שטוב ויפה בתאוריה, בפועל הוא הליך מתיש למימוש זכויות. ולא מומלץ לגשת אליו ללא עזרתו של עורך דין אגף השיקום.
עוד לפני שמגישים תביעה נגד אגף השיקום, כבר בשלבים הראשונים של הפציעה, כדאי להתייעץ עם עורך דין משרד הביטחון על מנת לדעת איך לפעול. עם התרחשות האירוע על המפקדים למלא דוח פציעה בצבא, טופס תמים למראה. אך לא כולם מבינים את משמעות הטופס וחשיבותו בהמשך הדרך, בעיקר בכל הנוגע להוכחת הקשר הסיבתי בין האירוע שגרם לחבלה לבין הנזק שנגרם.
עורכי דין ייצוג מול אגף השיקום
הליך הגשת תביעה נכי צה“ל דורש את ההכרה הראשונית של קצין התגמולים. קצין התגמולים אינו בוחן את הנזק שנגרם לחייל, ואינו קובע אחוזי נכות – את זה תעשה בהמשך הוועדה הרפואית. תפקידו של קצין התגמולים הוא לבדוק את העמידה בתנאים להגשת התביעה, ולהחליט האם לקבל את התביעה או לדחות אותה.
על פי תיקון 29 לחוק הנכים, שנכנס לתוקפו באפריל 2017, הזכות להכרה כנכה צה“ל היא עבור:
חיילים בשירות חובה, מילואים או אנשי קבע בעלי ותק של פחות מ 6 חודשם בקבע, וחלו או נפצעו תוך כדי השירות.
אנשי קבע ויתר כוחות הביטחון (מוסד, שב“ס, שב“כ וכו‘), רק במידה והפציעה או המחלה קשורה לשירות הצבאי. במידה ואינה קשורה לשירות הצבאי, הם יוכלו להגיש את התביעה למוסד לביטוח לאומי.
במקרה של אנשי קבע וייתר כוחות הביטחון, קצין התגמולים יבחן את זכאותם באופן הבא: במקרה של תביעה בעקבות חבלת שירות, קצין התגמולים ייבחן האם מדובר בחבלה שנגרמה בעקבות פעילות מבצעית, אימון לקראת פעילות מבצעית או אירוע ייחודי לשירות הצבאי.
במקרה של תביעה על מחלת שירות, הוא יבחן האם מדובר באחת המחלות שהוגדרו בחוק, או בתקנות שר הביטחון. המחלות המוגדרות בחוק הן מחלות מחשיפה לקרינה, חומר מסוכן, חשיפה למוצרי דם בעקבות טיפול בתנאי שדה, פגיעה בשמיעה כתוצאה מאמצעי לחימה.שימו לב כי המקראים של פוסט טראומה בצבא מטופלים במסגרת תביעת חבלת שירות ולא מחלת שירות. כמו כן, בשנים האחרונות בוצעה רפורמה וישנו מסלול מקוצר בתנאים מסוימים – התייעצו עם עורך דין אגף השיקום בהקשר זה.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
עורך דין אגף השיקום
לא תמיד קל להוכיח את הקשר הסיבתי בין אירוע שהתרחש בצבא, אולי אפילו לפני זמן רב, ולקבוע כי הוא הגורם לנזק שנגרם לחייל. ולכן חשוב לעשות זאת בעזרתו של עורך דין מומחה תביעות אגף השיקום. הוא יודע כיצד לגייס את כל המומחים ולהביא את כל המסמכים על מנת להוכיח את הקשר הסיבתי.
עורכי דין ייצוג מול אגף השיקום הם דבר הכרחי, גם כאשר קצין התגמולים הכיר בתביעה. זוהי רק המשוכה הראשונה, ועכשיו מחכה לכם עד התנהלות מול הועדה הרפואית, שזהו נושא בפני עצמו.
אילן בנימיני, עורך דין מומחה תביעות אגף השיקום, מסייע לכם בהגשת תביעות וכל ההתנהלות מול משרד הביטחון. אנו מטפלים במגוון נושאים הכוללים עתירה מנהלית אגף השיקום, קרע ברצועה הצולבת בצבא, נכות מוסבת לפי תקנה 9 ועוד מקרים שונים איתם מתמודדים חיילי צה“ל ואנשי כוחות הביטחון.
משרדינו נמצא ברח׳ יגאל אלון 94 ב’, תל אביב. עקבו אחרינו גם בפייסבוק