דוח פציעה צהל הוא דוח הממולא עם התרחשות אירוע בו נפגע חייל, זהו דוח בסיסי ופשוט, אך יש לו חשיבות רבה. לעתים מדובר בפציעות קלות, וללא גרימת נזק ארוך טווח. אך מנגד, ישנם חיילים אשר נפגעים במהלך השירות הצבאי, והדבר משפיע על המשך תפקודם במהלך החיים, מנכויות ומגבלות פיזיות ועד פגיעות פוסט טראומה בצבא. במקרים אלו דו”ח פציעה צהל הוא רק תחילתו של הליך בירוקרטי ארוך ומתיש עד למימוש הזכויות.
במאמר זה נדבר על דוח פציעה בצבא, אך חשוב להדגיש כי מימוש זכויות הוא לא רק עניין של מילוי טפסים. מה שמתחיך במילוי דוח פציעה משרד הביטחון הופך להיות הליך קשה ומתיש, בו עליכם להוכיח כי הנכות שנגרמה לכם היא תוצאה של אותה פציעה. מסתבר שזהו לא דבר קל, ואפילו מאתגר מבחינה משפטית, לכן חשוב לעשות זאת בעזרתו של עורך דין משרד הביטחון.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
דו”ח פציעה צהל
השירות הצבאי הוא תקופה ארוכה ומאתגרת, המביאה איתה גם סכנות רבות. חלקן קשורות למצב הביטחוני, והעובדה כי חיילים עשויים למצוא את עצמם בפעילות מבצעית מול כוחות אויב. אך גם ללא פעילות מבצעית, חיילים עשויים להיפגע במהלך אימונים, פעילות גופנית מאומצת ואפילו סטרס.
הפציעות בצבא יכולות להיות שונות ומגוונות, לעתים קלות ולעתים קשות מאוד ואף אנושות. אלו יכולות להיות גם פציעות חדשות שנגרמו בעקבות השירות הצבאי, או החמרה של מצבים רפואיים קיימים. חוק הנכים תגמולים ושיקום נועד להעניק פיצוי לאנשי כוחות הביטחון שנפגעו במהלך שירותם, אך מרגע הפציעה ועד אישור הפיצויים ישנם הליכים משפטיים מורכבים המחייבים עו“ד משרד הביטחון שילחם למענכם.
דוח פציעה בצבא מסמל את תחילתו של ההליך .זהו הטופס שעל החייל שנפגע, ומפקדיו, למלא על מנת לדווח על הפציעה. זוהי רק תחילתו של ההליך. יש לו חשיבות רבה, אך ידרשו גם מסמכים רפואיים על מנת לבסס את התביעה.
דוח פציעה צהל
הכירו את מבנה דוח פציעה משרד הביטחון – הדו“ח פשוט למדי ואינו ארוך. הוא מחולק ל 4 פרקים קצרים המיועדים עבור החייל הנפגע, קצין הרפואה, המפקד הישיר ומפקד היחידה.
חלק א – ימולא על ידי החייל או קצין הרפואה.
בחלק זה על החייל להצהיר על הפציעה, נסיבותיה והמועד שבו היא התרחשה. חשוב מאוד להכניס כאן גם את רשימת העדים לאירוע.
אם החייל אינו יכול למלא את הדוח בשל נסיבות הפציעה ומצבו הרפואי, חלק זה ימולא על ידי קצין הרפואה.
חלק ב – ימולא על ידי קצין הרפואה אשר טיפל בחייל
חלק זה כולל את האבחנה הרפואית והטיפול שניתן לחייל. הטופס מבקש גם לדעת כיצד החייל הגיע לטיפול רפואי, דבר המעיד על חומרת הפציעה. על קצין הרפואה גם לדרג את מצב הפציעה, מקל ועד אנוש.
במידה וישנו חשש כי החייל פגע בעצמו במכוון, או שחייל אחר פגע בו במכוון, יש לציין זאת.
חלק ג – חלק זה ימולא על ידי המפקד הישיר של החייל (קצין).
על המפקד הישיר לכתוב באילו נסיבות הפציעה התרחשה, למשל האם זוהי פעילות מבצעית או פעילות שגרתית בבסיס. שימו לב שזוהי יכולה להיות גם פציעה שהתרחשה בזמן חופשה.
על המפקד הישיר לתאר את נסיבות הפציעה כפי שידוע לו.
חלק ד – זהו החלק האחרון המיועד למפקד היחידה (בדרגת רס“ן ומעלה).
בחלק זה עליו לסמן את אחת מ 4 האפשרויות: מונתה ועדת חקירה/הנושא העובר לחקירת מצ“ח/מונה קצין לבדיקת האירוע/אין צורך בחקירה נוספת.
ישנו גם מקום להוסיף הערות.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
דוח פציעה משרד הביטחון
להלן כמה נקודות חשובות שברצוננו להדגיש:
מלבד מילוי דוח פציעה צהל, יש לשמור את כל המסמכים הרפואיים הקשורים לטיפול שקיבלתם. כל פציעה היא בעלת מאפיינים אחרים, לעתים מדובר בטיפול במרפאת הבסיס, ובמקרים אחרים תקופות אשפוז ארוכות ובדיקות שונות. הכל חשוב לשמור ולתעד.
הגשת תביעה להכרה בנכות מחייבת עורך דין לייצוג נכי צה“ל. זה לא שהחוק מונע מכם להגיש את התביעה לבדכם, אך זה פשוט לא פרקטי. הדרך למימוש הזכויות מחייבת עורך דין מנוסה בתחום. אל תדחו את הפניה אל שלב הגשת התביעה, היוועצו עם עורך דין כבר מהרגע הראשון.
אל תזלזלו בשום פציעה. לחיילים צעירים יש נטייה לחשוב שהכול בסדר והכאב יעבור. ראינו מקרים של חיילים שלא דיווחו על פציעה ולא ניגשו לטיפול רפואי עד שהמצב החמיר. חשוב תמיד להגיע לטיפול רפואי מייד לאחר התרחשות החבלה.
דוח פציעה בצבא
דו”ח פציעה צהל הוא דבר חשוב מאוד. התעקשו על זה בעת הפציעה, ואם המפקדים אינם ממלאים את חובתם עליכם להגיש קבילה.
הדו“ח יסייע לבסס את התביעה, ולקשור בין האירוע שהתרחש לבין הנכות שנגרמה לכם. ללא דו“ח יהיה קשה מאוד להוכיח זאת, ואם אין דוח ועברו 3 שנים מאז השחרור הדבר יהיה בלתי אפשרי.
ההמלצה שלנו היא מייד עם התרחשות הפציעה ליצור קשר עם עורכי דין משרד הביטחון ולקבל ייעוץ ראשוני. זהו שלב קריטי שבו יש לתעד כל עדות וכל מסמך רפואי. זה יקל עליכם בהמשך בעת הגשת התביעה.
משרד עורכי דין אילן בנימיני מביא איתו ניסיון רב בייצוג נכי צהל, תביעות משרד הביטחון ומגוון נושאים ופציעות שהתרחשו במהלך הצבא: קרע במיניסקוס בצבא, החמרת מצב, רשלנות רפואית בצבא ועוד.
עורך דין רפואי אילן בנימיני – עקבו אחרינו גם בפייסבוק