ערעור על ועדה רפואית עליונה אפשרי רק לגבי סוגיות שהן משפטיות, והוא נעשה בפני בית המשפט המחוזי. אך לפני שנדבר על זה כדאי להסביר על כל צורת ההתנהלות של משרד הביטחון לצורך הכרה בפגיעה במהלך השירות.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
אם נפגעתם במהלך השירות מגיעים לכם אחוזי נכות וזכויות, למעשה הזכויות נקבעות לפי אחוזי הנכות. ועל מנת שמשרד הביטחון יכיר בפגיעה שלכם יש להגיש בקשה (תביעה למשרד הביטחון) והיא תיבחן על ידי הגורמים הרלוונטיים.
עליכם להגיש בקשה לצורך הכרה כנכה צה“ל. את הבקשה מגישים לקצין התגמולים. היא כמובן אינה מתקבלת באופן אוטומטי, קצין התגמולים צריך לבצע בדיקה על מנת לראות שהבקשה תואמת להגדרות החוק. בהמשך הבקשה תועבר לוועדה רפואית מחוזית, והיא זו אשר תבחן אותה לעומקה ותקבע לכם את אחוזי הנכות, או לחלופין תדחה את הבקשה. על מנת להבטיח כי הבקשה שלכם תאושר ותקבלו את מלוא אחוזי הנכות המגיעים לכם, מוטב תמיד לעשות זאת בעזרתו של עורך דין תביעות משרד הביטחון. הוא יסייע לכם להכין את התיק הרפואי ולנהל את ההליך בצורה היעילה ביותר.\
במידה ואתם חושבים כי החלטת הוועדה הרפואית אינה מוצדקת, זכותכם להגיש ערעור בפני ועדה רפואית עליונה. אם לא נעזרתם בעורך דין משרד הביטחון, עכשיו כדאי שתקפידו על זה על מנת להגדיל את הסיכויים שבקשתכם תתקבל. נכה החולק על החלטות הוועדה הרפואית המחוזית, רשאי להגיש ערעור תוך 45 יום מקבלת ההחלטה. במקרים מסוימים יש צורך בהגשת בקשה לערכת זמן, אך יש להגיש בקשב מנומקת. כדאי לדעת שיושב ראש הוועדה הרפואית עשוי לדחות את הערעור במידה ולא הוגשו הנימוקים והמסמכים הרפואיים, מה שמדגיש לנו מדוע חשוב להיעזר בעורך דין מומחה לתביעות משרד הביטחון. הוועדה הרפואית העליונה עשויה לשנות החלטות של הוועדה הרפואית המחוזית, כמו למשל להגדיל את אחוזי הנכות.
ערעור על ועדה רפואית עליונה
ערעור על ועדה רפואית עליונה ניתן להגיש בפרק הזמן של עד 45 יום מקבלת ההחלטה של הוועדה הרפואית. את הערעור יש להגיש לבית המשפט המחוזי. ערעור לבית המשפט שונה מאוד מערעור שנעשה על החלטות ועדה רפואית מחוזית – בעוד ערעור על ועדה רפואית עוסק בסוגיות רפואיות, ערעור על וועדה רפואית עליונה עוסק בסוגיות משפטיות.
למשל, על פי התקנות, בוועדה רפואית עליונה צריכים להיות 3 רופאים מומחים, כאשר לפחות אחד מהם הוא מומחה בתחום הרלוונטי לפגימה הנידונה בפני הוועדה. במידה ותנאי זה לא התקיים, יש לכם הצדקה לפנות לבית המשפט המחוזי. במקרה שכזה בית המשפט אינו מקבל החלטות לגבי אחוזי הנכות, אלא מחייב את הוועדה הרפואית העליונה לערוך אבחון חוזר תוך כדי הקפדה על נוכחותו של רופא מומחה.
זכויות לפי אחוזי נכות
ישנו קשר ישר בין אחוזי הנכות שנקבעו לכם, לבין גובה הקצבה או גובה הפיצוי הכספי שתקבלו. לכן ברור מדוע ההחלטות של הוועדה הרפואית הן קריטיות, ויש להתכונן היטב לקראת ההופעה בפני הוועדה.
נכים שנקבעו להם עד 10% נכות (לא כולל), אינם זכאים לשום פיצוי, אלא רק לקצבה חודשית. סכום הקצבה החודשית עומד על 51.8 ש“ח לחודש עבור כל אחוז נכון; לדוגמה נכה עם 10% נכות יקבל 518 ש“ח לחודש. נכים שנקבעו להם 10% עד 19% נכות, זכאים לפיצוי – סכום הפיצוי עולה ככל שאחוזי הנכים עולים. לדוגמה נכה בעל 10% נכות זכאי לפיצוי של 55,981.48 ש“ח, ואילו נכה עם 19% נכות זכאי ל 211,744.75 ש“ח. מדובר בהבדלים של אלפי שקלים ומובן מדוע חשוב להילחם על אחוזי הנכות המגיעים לכם.
זכויות לפי אחוזי נכות הן לא רק הקצבה החודשית הבסיסית או הפיצוי החד פעמי, ישנם תגמולים שונים המושפעים מאחוזי הנכות. לצורך הדוגמה אלו יכולים להיות תגמול נצרך, תגמול עזרת הזולת, דמי קיום בעת לימודי השכלה גבוהה, מענקי דיור, הלוואות דיור, הנחות בארנונה ועוד. את הטבלות המלאות תוכלו למצוא באתר האינטרנט של אגף השיקום.
עורך דין נכי צה“ל
אם נפצעתם או חליתם במהלך השירות, מגיעים לכם אחוזי נכות בהתאם לסוג הבעיה ודרגת חומרה. החוק בישראל מעניק לכם הרבה מאוד זכויות (זכויות לפי אחוזי נכות), אך הדרך לממש אותן עשויה להיות רצופה במכשולים שונים. מדובר בהתנהלות בירוקרטית וגם הופעה בפני וועדות רפואיות. חשוב מאוד לבנות את התיק הרפואי בצורה הנכונה, עם כל הבדיקות, כל הממצאים וכל האסמכתאות המוכיחות את רמת הפגיעה שלכם. כל טעות עלולה לפגוע באחוזי הנכות שתקבלו. לכן כאשר מופיעים בפני וועדה רפואית או רוצים להגיש ערעור, חשוב תמיד לעשות זאת בעזרתו של עורך דין מומחה לתביעות משרד הביטחון.
הוראות הגעה למשרדינו תוכלו למצוא בגוגל מפות