תביעת החמרת מצב נקראת גם תביעה לבדיקה מחדש. אם חש התובע כי יש שינוי במצבו ניתן להגיש טופס תביעה להחמרת מצב, את הטופס יש למלא בהתאם למצב – תביעת החמרת מצב ביטוח לאומי. לדוגמה כשמדובר על ” תביעת נכות כללית החמרת מצב ” נידרש למלא טופס המיועד לכך ” טופס החמרת מצב נכות כללית “. בתביעה זו הנכה יכול להגיש לוועדות באגף השיקום של משרד הביטחון בכל 6 חודשים אם הוא סבור שחל שינוי במצבו הרפואי. בהחלט רצוי לתמוך את תביעת החמרת המצב במסמכים רפואיים רלוונטיים שיעידו על השינוי במצב הנכות.
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
תביעת החמרת מצב עם בנימיני
אנו משרד עו”ד המתמחה בכל הקשור אל תביעת החמרת מצב ביטוח לאומי תביעת נכות החמרת מצב וכדומה. למשרדנו ניסיון רב בייצוג נכים בתביעות החמרת מצב. אנחנו נדע להעריך כבר מהפגישה הראשונה את סיכויי ההצלחה של הנכה ואם נמצא כי אכן קיימת עילה להגשת תביעת החמרת מצב לאגף השיקום רוב הסיכויים שנצליח יחד. משרדנו מספק שירות מלא ונמצא לצידך לאורך כל שלב בדרך. חשוב לוודא שעורך הדין שמייצג אותך יהיה בעל ניסיון בתביעה אותה אתה מבקש לצלוח. אנו דוגלים בשקיפות ובשיתוף התובע בכל הלבטים, היתרונות והחסרונות ועושים את כל שצריך על מנת שיגיע להחלטה הנכונה ביותר עבורו.
תביעות של החמרת מצב ביטוח לאומי
למעשה כאשר מדובר על ביטוח לאומי תביעת החמרה, יש להראות כי חל שינוי אצל המבוטח או כי חלה החמרה במצב הרפואי ומכאן שמה – תביעה לבדיקה מחדש. יש לבדוק מחדש את השינויים על מנת לראות האם בעקבותיהם תהיה תוצאה שונה לתביעה שהוגשה טרם אותם השינויים. הדרך בה נקבעת קצבת הנכה היא בהתאם אל אחוזי הנכות שנקבעו על ידי הוועדה הרפואית. ככול ואחוזי הנכות גבוהים כך תגדל הקצבה שתינתן לנכה.
תביעת נכות כללית החמרת מצב – באילו תנאים?
על מנת להגיש בקשה לדיון מחודש בעקבות החמרה במצב הרפואי של התובע יש לוודא שעברו שישה חודשים מהמועד שבו נקבעה על ידי הוועדה הרפואית דרגת הנכות. בנוסף יש לצרף מסמכים רפואיים – אישור מרופא מוסמך על ההחמרה במצבו.
במידה וטרם חלפו שישה חודשים ניתן בכל זאת לבקש דיון מחודש אם ישנו שינוי דרסטי וזהו מקרה בעל דחיפות גבוהה שאין לדחות ובמידה וישנה הסכמה של רופא מוסמך מטעם ביטוח לאומי לאפשר דיון חוזר ומחודש על הדרגה של הנכות שנקבעה לפני סוף התקופה של שישת החודשים הנדרשים. כמו כן במידה והנכה אושפז לאחר הזמן בו נקבעה לו דרגת הנכות ניתן לבקש דיון מחודש לפני תום תקופת ההמתנה השגרתית.
כאשר מבקשים אישור רפואי יש להציג בפני הרופא את פרוטוקול הוועדה הרפואית שקבעה את דרגת הנכות הקודמת ולצרף מכתב של רופא מומחה בתחום בו נעשתה ההחמרה ולוודא כי מסמך המומחה מפרט בו את הסיבות להחמרת מצבו הרפואי של הנכה. במידה והיה אשפוז לאחר מועד קביעת הנכות בוועדה הרפואית יש לצרף טופס שחרור.
טופס תביעה להחמרת מצב
אל תוותרו על הפיצויים!
לאור המצב - משרדנו יעניק ייעוץ ראשוני חינם מרחוק*
טופס “תביעה לדיון מחודש לפי תקנה 36 (החמרה במצב)” – מבחינת טופס תביעה להחמרת מצב יש למלא ולהגיש את הבקשה באמצעות טופס ב.ל. 228 ואת בקשה זו להגיש בצירוף האישור הרפואי של המומחה המפרט את סיבת ההחמרה במצב הרפואי של התובע כמו שהוזכר בפסקה הנ”ל. השלב הבא יהיה זימון התובע לוועדה הרפואית וזאת כדי לדון במצב הרפואי שלו מחדש ולבחון את המצב לאחר ההחמרה וכך גם את אחוזי הנכות התואמים את מצב זה.
לא פעם אנו רואים נכים שנופלים בין הכיסאות ונכנסים למצבים של עומס בירוקרטיה ונאבדים במערכת וחבל. אנו נמצאים כאן על מנת לספק לכם כל שצריך במטרה להשיג את הטוב ביותר עבורכם. לא פעם אחוזי הנכות מאפשרים תמיכה כלכלית חודשית וקצבה מתמשכת המשנה ומקלה על חיי היום יום של הכנה. אנו מתעסקים בנוסף בכל הקשור אל נכי צה”ל כמו גם רשלנות רפואית וכיוצא בזה, פנו אלינו
תביעת נכות כללית החמרת מצב | טופס החמרת מצב נכות כללית | טופס תביעה להחמרת מצב